Sanremo, . 11th Feb, 2024. Sanremo, 74th Italian Song Festival - Fifth Final Evening. Angelina Mango wins the Sanremo Festival Credit: Independent Photo Agency/Alamy Live News
Muzica Foto: ProfiMedia Images

Eurovision 2024: Castigatoarea festivalului de la Sanremo, Angelina Mango, a acceptat sa reprezinte Italia: “Eurovision? Da, il vreau!”

Articol scris de UTV Data publicării:

Angelina Mango, Laureata Festivalului de la Sanremo care s-a incheiat sambata seara, va reprezenta Italia la editia 2024 a concursului muzical Eurovision, conform Agerpres.

In calitate de castigatoare a festivalului national, ea putea accepta sau refuza sa participe la concursul care se va desfasura anul acesta la Malmo Arena, intre 7 si 11 mai. Dar ea nu a stat pe ganduri iar in timpul traditionalei conferinte de presa organizate a doua zi dupa gala castigatorilor, ea a anuntat ca va fi mandra sa-si reprezinte tara la Eurovision, in Suedia.

“Eurovision? Da, il vreau”, a spus fara ezitare Angelina Mango.

Daca aceasta ar fi refuzat, reprezentantul Italiei la Malmo ar fi fost ales de radiodifuzorul italian RAI.

Angelina Mango va participa direct in finala concursului, in care Italia este calificata de drept ca si celelalte "Big Five", principalele tari contributoare - Franta, Spania, Germania si Marea Britanie - si Suedia, castigatoarea editiei precedente.

Concursul Eurovision, inspirat tocmai de festivalul de la Sanremo, este organizat de Uniunea Europeana de Radio si Televiziune, cea mai importanta alianta de servicii publice media din lume, este in continua evolutie pentru a oferi cel mai interesant spectacol pentru milioanele de telespectatori de pe intreaga planeta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Partenerii Nostri