Various potted plants on table in living room at home
Lifestyle Foto:Getty Images

5 plante de interior care pot imbunatati starea noastra de spirit

Articol scris de UTV Data publicării:

Stiati ca plantele de interior aduc o gramada de beneficii in viata noastra pe langa aspectul frumos pe care il dau locuintei?

Iata cateva motive pentru care plantele de interior sunt atat de minunate in vietile noastre:

Happy young woman using laptop in a small gardening shop
  1. Aer mai curat: Ele sunt ca niste mici purificatoare de aer, eliminand toxinele si oferindu-ne un aer mai proaspat si mai curat in casele noastre.
  2. Oaza de calm: Esti stresat? Plantele de interior sunt acolo sa-ti ofere o mana de ajutor, aducand o atmosfera de liniste si relaxare in spatiul tau.
  3. Zambete zilnice: Ele ne incanta ochii si ne fac sa zambim in fiecare zi! Privitul plantelor frumoase din casa poate aduce un zambet pe fata oricui.
  4. Boost de energie: Au si un efect miraculos asupra concentrarii si productivitatii! Astfel, ne ajuta sa fim mai eficienti si mai concentrati in tot ceea ce facem.
  5. Sanatate infloritoare: Plantele nu sunt doar frumoase, ci si benefice pentru sanatatea noastra! Ele pot ajuta la reducerea simptomelor de oboseala si pot imbunatati sanatatea respiratorie.
  6. Frumusete naturala: Nu in ultimul rand, ele aduc un strop de natura si frumusete in interiorul nostru, transformand spatiul intr-un loc plin de viata si culoare!

In continuare am ales 5 plante de interior care pot imbunatati starea noastra de spirit, conform publicatiei online, marthastewart.com

1.Cunoscuta si ca Limba soacrei sau Planta sarpe, Sanservieria este o planta deosebit de adaptabila, perfecta pentru incepatori sau pentru cei care cauta o planta usor de ingrijit "Frunzele sale in forma de sabie adauga o nota moderna oricarui decor, promovand o senzatie de liniste si frumusete minimalista," spune Kayla Gajdascz, proprietara si cofondatoarea Mental Houseplants.

Conditii de crestere: Lumina indirecta si temperaturi calde, dar poate rezista la lumina scazuta si mediu rece

Two Sansevieria trifasciata snake plants and a small one on a wooden table at home

2.Crinul pacii (Spathiphyllum), cunoscut pentru frunzele sale verzi stralucitoare si florile albe, este o frumusete de privit. "Florile crinului au fost asociate cu niveluri reduse de stres si o stare de spirit imbunatatita datorita efectului sau natural calmant," spune Gajdascz.

Conditii de crestere: Lumina indirecta scazuta, umiditate ridicata, apa filtrata fara clor.

Home plant, flowering Peace Lily or Spathiphyllum on window sill at home

3.Aloe Vera este un unguent vechi pentru arsuri si iritatii ale pielii. De asemenea, are unele calitati de purificare a aerului, desi nu suficiente pentru a face o diferenta semnificativa in casa dumneavoastra daca aveti doar o singura planta. Cu toate acestea, este o planta frumoasa de tinut in casa "A avea aloe vera in casa poate contribui la o senzatie de sanatate si bunastare, imbunatatind starea de spirit prin îmbunatatirea calitatii aerului," spune Gajdascz. Cel mai bine este ca puteri rupe o frunza oricand va aflati in proces de tratare a unei arsuri solare.

Aloe in woman's hands. Potted plant in white ceramic pot. Aloe vera is a succulent medicinal plant.

4. Planta paianjen (Chlorophytum comosum) este caracterizata de frunzele sale lungi si arcuite si de micile plante care atarna de la planta ca niste paianjeni pe o panza, adaugand un element jucaus si dinamic oricarui spatiu interior," spune Gajdascz. Aceste plante cresc rapid si sunt usor de inmultit, facandu-le o alegere excelenta pentru incepatori.

Conditii de crestere: Lumina indirecta dar poate sa se adapteze la lumina mai scazuta, umiditate moderata până la ridicata, sol bine drenat.

Spider plant (Chlorophytum Comosum Variegatum) Home Decoration Balcony Plants in Pottery Pot Against Gray Background.

5.O excelenta achizitie pentru decorul casei, planta de cauciuc (Ficus elastica) are frunze mari, lucioase si frumoase. "Prezenta plantelor precum Ficus elastica in spatiile interioare a fost asociata cu nivel redus de stres, stare de spirit imbunatatita si sentimente crescute de fericire si relaxare," spune Gajdascz. Planta de cauciuc este relativ usor de crescut atata timp cat o udațt regulat.

Conditii de crestere: Lumina indirecta, nivel ridicat de umiditate, program consistent de udare.

Ficus elastic plant rubber tree in white ceramic flower pots. Ficus elastic plant rubber tree on gray background.

Aceste plante de interior pot aduce o bucata de natura si frumusete in casa dumneavoastra, imbunatatind starea de spirit si transformand cu usurinta spatiul interior intr-un loc reconfortant si plin de viata.

Etichete: tips&tricks , plante

Partenerii Nostri