KV Campanie_EduAct

Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural

Un mediu de învățare modern și adaptat este esențial pentru succesul educațional al copiilor. În 2022, EduAct a început să investească în școlile aflate la risc de abandon școlar atât prin programe educaționale, cât și prin dotări.

Programele EduAct sunt construite pe toate cele trei cicluri educaționale: primar, gimnaziu și liceu. Toate programele sunt implementate în unități de învățământ încadrate de Banca Mondială cu risc de vulnerabilitate educațională, prin evaluarea rezultatelor școlare și a ratei de abandon școlar, în Călărași, Satu Mare și București. Acolo unde intervenția este necesară, programele sunt completate de infrastructura școlară. Din 2022 și până acum, EduAct a construit un centru multifuncțional, un laborator de IT și a început amenajarea unei curți de școală și a locurilor de joacă pentru încă două grădinițe.

Un exemplu concret: școala din Dorobanțu

Cu doar două săli de clasă, școala din satul Dorobanțu se află la doar 40 de minute de București. Aici, în 2022, când EduAct a intervenit, copiii învățau în trei schimburi, iar activitățile pe care le susținea ONG-ul, în completarea curriculei naționale, erau o provocare. Un an mai târziu, EduAct a construit un centru multifuncțional complet echipat pentru a putea susține parcursul educațional al copiilor. Spațiul a devenit prima bibliotecă, primul laborator de informatică, loc pentru activitățile EduAct, iar din primăvară, copiii incluși în program beneficiază și de o masă caldă.

Tot aici a fost începută, în primăvară, și amenajarea curții școlii, care, dintr-un teren denivelat, a fost optimizată prin perimetrarea unui teren de sport la standarde actuale, spații verzi și loc de joacă adaptat pentru școlari. Copiii care, până acum, stăteau pe gard sau nu mai puteau ieși afară atunci când ploua, din cauza noroiului, s-au întors în acest an școlar într-un spațiu nou, amenajat cu sprijinul companiilor partenere: Deichmann, Inditex și ALD Automotive.

Este o investiție pentru acum și pentru generațiile următoare. Fiind atât de aproape de București, copiii aceștia au oportunități profesionale numeroase dacă au și parcursul educațional pe măsură. O școală atractivă poate fi o sursă de motivare și determinare pentru ei, un motiv în plus să nu abandoneze, așa cum ne arată statisticile că s-a întâmplat cu generațiile precedente. Ne-am asumat misiunea să susținem fiecare școală în care intervenim minim 8 ani de zile, pentru a putea avea impact. Susținem copiii prin programele noastre și ne dorim ca, prin crearea unui cadru optim, să vedem că am conturat destine”, a declarat Ioana Breazu, EduAct.

Educația nu trebuie să fie un privilegiu

Educația nu trebuie să fie un privilegiu, iar curtea școlii nu trebuie să fie un vis. Dar, uneori, este. Asociația EduAct susține activități de educație formală și non-formală pentru elevii din unități de învățământ identificate cu risc de vulnerabilitate.

Pentru că programele educaționale nu pot fi îndeplinite fără susținere, este nevoie de un efort comun pentru a continua, de la an la an, investiția în educație.

Curtea școlii nu este un vis. Și nici educația nu trebuie să fie.

Poți oricând susține programele EduAct donând 2 euro prin SMS la 8845, cu textul AZI, sau orice altă sumă pe pagina de donații de pe www.eduact.ro. Donează azi, pentru că viitorul este azi, nu mâine!

Mai multe informații găsești pe www.eduact.ro

#CurteaScoliiNuTrebuieSaFieUnVis

O campanie realizata de EduAct cu sprijinul:

Universal Solution, Way Media, Itsy Bitsy, RFI, dcnews.ro, spotmedia.ro, wall-street.ro, Aleph News, Aleph Business, New Age, life.ro, kudika.ro, garbo.ro, 9am.ro, parintisipitici.ro, UTV.