inside out (1)
Film Filmul "Inside Out" din 2015 a obtinut incasari de 858 de milioane de dolari in box-office-ul mondial, insa continuarea sa din 2024 a depasit aceasta performanta in doar cateva saptamani.//Sursa foto:Profimedia Images

"Inside Out 2" a devenit filmul de animatie cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei

Articol scris de UTV Data publicării:

Lungmetrajul "Inside Out 2", produs de Disney, a depasit "Frozen II" si a devenit filmul de animatie cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei, informeaza Agerpres.

La sase saptamani dupa lansare, filmul "Inside Out 2" a obtinut incasari de 601 milioane de dolari in box-office-ul nord-american si incasari de 861 de milioane de dolari in box-office-ul international, ajungand astfel la incasari totale de 1,46 miliarde de dolari la nivel mondial.

Filmul "Frozen II" a depasit pelicula originala "Frozen" din 2013 si a obtinut incasari de 1,45 miliarde de dolari in perioada proiectiilor sale in cinematografele din lumea intreaga in anul 2019.

VICE-VERSA 2 - INSIDE OUT 2 (2024)

Jurnalistii de la Variety mentioneaza ca remake-ul filmului "The Lion King", lansat de Disney in 2019, a inregistrat incasari globale de 1,65 miliarde de dolari, dar din punct de vedere tehnic este un film generat pe calculator, iar studioul american l-a inscris in categoria productiilor live-action. Din acest motiv nu a putut fi inclus pe lista filmelor de animatie.

In ceea ce priveste incasarile globale obtinute din vanzarile de bilete, "Inside Out 2" tocmai a depasit filmul "Barbie" (1,445 miliarde de dolari) si ocupa locul al 13-lea in clasamentul celor mai profitabile lungmetraje din istorie. Printre alte recorduri stabilite, acest sequel realizat de filiala Pixar a grupului Disney este totodata filmul de animatie care a depasit cel mai repede pragul de 1 miliard de dolari, realizand aceasta performanta in doar 19 zile dupa lansare. De asemenea, "Inside Out 2" este filmul cu cele mai mari incasari din anul 2024 pana in prezent si singurul lungmetraj din 2024 care s-a alaturat clubului "miliardarilor" (filme cu incasari de peste 1 miliard de dolari).

Succesul sau din cinematografe se datoreaza mai multor factori, inclusiv impresiei bune lasate de pelicula originala din 2015, recomandarilor transmise pe cale orala de spectatori si faptului ca se adreseaza fiecareia dintre cele patru mari categorii de public (femei, barbati, persoane sub 25 de ani si persoane peste 25 de ani).

Filmul "Inside Out" din 2015 a obtinut incasari de 858 de milioane de dolari in box-office-ul mondial, insa continuarea sa din 2024 a depasit aceasta performanta in doar cateva saptamani.

inside out (2)

Noua pelicula, care se adreseaza publicului general si poate fi vizionata fara restrictii de varsta, a avut un buget de productie de 200 de milioane de dolari si a ajutat studioul Pixar sa isi revina dupa o serie de esecuri de box-office. Spectatorii si criticii de specialitate au fost fermecati de acest sequel, iar recomandarile pozitive transmise pe cale orala au actionat ca un stimulent important pentru vanzarile de bilete.

Lansat la aproape un deceniu dupa pelicula originala, "Inside Out 2" prezinta ceea ce se petrece in mintea personajului Riley, devenita intre timp adolescenta si ale carei emotii familiare - Bucurie (Amy Poehler), Tristete (Phyllis Smith) si Furie (Lewis Black) - ii influentau covarsitor comportamentul. In timp ce se indreapta spre o tabara de vara, o serie de emotii noi, precum Anxietatea (Maya Hawke), Invidia (Ayo Edebiri), Stanjeneala (Paul Walter Hauser) si Nostalgia (June Squibb), incep sa apara si sa ii induca o energie haotica.

inside-out-2 (3)

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: film

Partenerii Nostri