Lifestyle Flu season text in frame. Background warm woolen clothes, cup of hot tea.

5 moduri in care poti scapa rapid de raceala fara medicamente!

Articol scris de UTV Data publicării:

Odata cu sezonul rece vin si simptomele neplacute de raceala, de la dureri de cap si oboseala, pana la nas infundat, gat inflamat si temperatura, care iti provoaca o stare generala de rau.

Ei bine, pentru ca stim ca vrei sa te pui pe picioare cat mai repede, iata cum poti scapa de aceste simtome intr-un mod rapid si eficient.


1. Poarta sosete cu otet pe timpul noptii!

Acest leac este cunoscut de cand lumea si pamantul, in special de cei care au fost ingrijiti de bunici.

De ce e bine sa porti sosete cu otet? Ei bine, atunci cand esti racit si temperatura corpului este destul de ridicata, desi nu sunt tocmai confortabile, sosetele cu otet sunt de mare ajutor, mai ales ca nu o sa mai fi nevoit sa recurgi la tratamente medicamentoase.

Asadar, ai nevoie doar de doua perechi de sosete, una din bumbac si cealalta din lana, si, evident, de un otet de mere.

Tot ce ai de facut este sa iti incalzesti picioarele intr-un lighean cu apa calda, apoi umezesti sosetele din bumbac cu otet de mere, iar apoi sa le incalti. Peste acestea trebuie sa adaugi o pereche groasa de sosete, daca ai din lana e si mai bine.

Este foarte important sa stai acoperit cu o patura, de preferat ar fi pe tot parcursul noptii, cand corpul va incepe sa lucreze si va reveni la starea de bine. Astfel, acest proces stimuleaza circulatia și activeaza vasele limfatice, asigurandu-ti un sistem imunitar activ si scaderea congestiei. 

2. Hidreataza-te!

Este esential sa consumi multe lichide, in special atunci cand esti racit. De ce? Consumul de lichide sporeste inlocuirea fluidelor pierdute din cauza racelii, ajutand si la hidtratarea nasului si a gatului.

Pentru un efect si mai rapid, este recomandat sa adaugi in apa sau in ceai, cateva felii de lamaie, ghimbir sau cateva picaturi de extract de echinaceea, acestea ajutand la inlaturarea simptomelor de laringita, amigdalita, racelilor si bronsitelor. Nu uita ca nu este indicat sa pui miere in bauturile fierbinti, deoarece poate deveni toxica. 

3.  Mananca multe supe, in special cele de legume!

Se stie ca supele sunt recunoscute pentru capacitatea de a vindeca raceala, fiind bogate in nutrienti, vitamine si antioxidanti, in special supele de legume si aici vorbim de broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, kale sau varza chinezeasca, care ajuta la echilibrarea hormonilor si la detoxifiere, dar si de supa de morcov si coriandru care intareste sistemul imunitar si protejeaza mucoasele de la nivelul cailor respiratorii, evitand astfel infectiile cu virusuri.

4. Fa-ti masaj in zona pieptului!

„Uleiul de susan este ideal. Incalzeste-l pe calorifer si adauga cateva picaturi de uleiuri esentiale precum rozmarin sau tamaie”, este recomandarea specialistului in medicina chinezeasa, Ross Campbell.  Rozmarinul reduce durerile musculare, iar tamaia are proprietati antiseptice si antiinflamatoare.

5. Dormi suficient si evita sa intri in contact direct cu alti oameni.

Odihna este extrem de importanta in lupta cu raceala. Asadar, este indicat sa ii dai corpului orele necesare de somn de care are nevoie. De asemenea, este recomandat sa stai in casa pana te vindeci, pentru a nu-i contamina si pe ceilalti, pentru ca asa cum stii stranutul, tusea si febra sunt semne clare ale faptului ca esti contagios. 

Deci, acum ca stii ce ai de facut pentru o recuperare mai rapida, nu ramane decat sa pui in aplicare sfaturile primite! 

Mai multe articole:: 5 modalitati prin care poti preveni raceala in sezonul rece (utv.ro)

 

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: raceala , sezonul rece , remedii

Partenerii Nostri