Site Cover (47)
Vedete James Earl Jones a refuzat initial ca numele sau sa apara pe genericul filmului, din respect pentru actorul britanic David Prowse, care l-a jucat pe Darth Vader.//Sursa foto: Profimedia Images

Actorul James Earl Jones, vocea lui Darth Vader, a murit

Articol scris de UTV Data publicării:

James Earl Jones, cunoscut pentru ca a dat voce personajului Darth Vader din faimoasa serie ‘Razboiul Stelelor’ si pentru cariera sa prolifica pe marile ecrane, a incetat din viata luni, la varsta de 93 de ani, au anuntat agentii sai, conform Agerpres.

Pe langa legendarul personaj din ‘Razboiul Stelelor’, James l-a interpretat si pe Mufasa din filmul ‘The Lion King’.

FILE PICS: James Earl Jones (1931-2024). James Earl Jones Circa 1980's Credit: Ralph Dominguez/MediaPunch Credit: MediaPunch Inc/Alamy Live News

Mark Hamill, care l-a jucat pe Luke Skywalker a postat luni pe X un mesaj induisator.

Odihneste-te in pace, tata.”

James Earl Jones a refuzat initial ca numele sau sa apara pe genericul filmului, din respect pentru actorul britanic David Prowse, care l-a jucat pe Darth Vader.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cariera impresionanta a lui James Earl Jones

Nascut in 1931 in Mississippi, James a fost unul dintre putinii actori care au castigat toate premiile importante din industria americana a divertismentului. Emmy pentru televiziune, Grammy pentru muzica, Oscar pentru film si Tony pentru teatru.

Primul rau rol a fost in filmul ‘Dr. Strangelove’ al regizorului Stanley Kubrick, in care l-a interpretat pe locotenentul Zogg, la bordul unui bombardier B-52.

Printre celelalte roluri legendare ale sale se numara regele Jaffe Joffer din ‘Coming to America’ si personajul negativ Thulsa Doom din 'Conan the Barbarian'.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: actor , decese showbiz

Partenerii Nostri