Alain-Delon (8)
Vedete Alain Delon a jucat in peste 80 de filme,//Sursa foto: Profimedia Images

Alain Delon a murit. Actorul francez avea 88 de ani

Articol scris de UTV Data publicării:

Actorul Alain Delon, simbol al cinematografiei franceze, a murit, duminica, la 88 de ani, conform News.ro.

Decesul a fost anuntat de cei trei copii ai sai.

Alain Fabien, Anouchka, Anthony si (cainele sau) Loubo sunt profund intristati sa anunte decesul tatalui lor. Acesta s-a stins din viata in liniste in casa sa din Douchy, inconjurat de cei trei copii ai sai si de familia sa. (...) Familia sa va roaga sa ii respectati viata privata in aceasta perioada de doliu extrem de dureroasa”, se arata in comunicat.

Paris, France, le 18 aout 2024 - Archive datant du 15 janvier 2009 du comedien francais Alain Delon qui est decede _ Arc

Alain Delon: O legenda a filmului francez isi incheie ultimul capitol

Nascut la 8 noiembrie 1935, Delon a revolutionat cinematografia cu frumusetea sa de inger diabolic in filmele lui Clément, Melville si Visconti.

Un simbol al industriei cinematografice, Alain Delon a jucat in peste 80 de filme, sub indrumarea unora ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville si Jean-Luc Godard, si alaturi de actori precum Romy Schneider, Jean Gabin, Yves Montand si Lino Ventura.

Rar vazut in filme de la sfarsitul anilor '90, Alain Delon a tinut prima pagina a ziarelor in vara anului 2023, cand cei trei copii ai sai au depus o plangere impotriva doamnei sale de onoare, Hiromi Rollin, descrisa uneori drept insotitoarea sa, pentru suspiciune de abuz. Cei trei copii ai sai au dus apoi un razboi fratricid prin intermediul presei si al instantelor, certandu-se cu privire la starea de sanatate a starului, care suferea de limfom si a avut un accident vascular cerebral in 2019.

In mai 2019, a revenit sa guste din luminile covorului rosu de la Cannes pentru a primi un Palme d'Or onorific, printre lacrimi si un discurs cu accente testamentare: „Este un fel de omagiu postum, dar in timpul vietii mele”, a reactionat actorul din „Plein soleil” (1960), filmul care i-a adus consacrarea internationala, „Rocco et ses frères” (1960) si „Le Guépard” (1963), sau „La piscine” (1969).

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: decese showbiz

Partenerii Nostri