sabrina-voinea (9)
Vedete Sabrina Voinea are sanse mari in  finala de la sol la medalia olimpic de argint, la fel ca mama sa, Camelia Voinea.//Sursa foto: Profimedia Images

Cine este „remarcabila” Sabrina Voinea, gimnasta considerata o amenintare pentru americanca Simone Biles la Jocurile Olimpice de la Paris

Articol scris de UTV Data publicării:
Dupa ani in care sportul care obisnuia sa ne aduca cele mai multe medalii la Olimpiade intrase intr-un con de umbra, gimnastica romaneasca a revenit in forta la Jocurile Olimpice de la Paris, iar toti ochii au fost pe "senzatia" Sabrina Voinea.
 
Gimnasta in varsta de 17 ani a obtinut cel mai mare punctaj din echipa feminina de gimnastica a Romaniei, exercitiul ei la barna fiind punctat cu nota 13.800.
 
Sabrina Voinea este fiica gimnastei Camelia Voinea, medaliata cu argint la Olimpiada din 1988. 
Sabrina Voinea-Maneca with her mother Camelia Voinea, ROU, after beam during qualification at 2024 Olympic Games, Olympi
 
Noua senzatie a gimnasticii romanesti a debutat la senioare  la doar 15 ani, la Cupa Mondiala de la Doha, intrand in istoria sportului romanesc cu doua medalii de aur, la barna si la sol. A urmat apoi, in aprilie 2022, medalia de bronz la sol la Campionatele Europene de Gimnastica din Antalya.
 
Tanara sportiva isi aminteste ca inca de cand era foarte mica, era fascinata de talentul mamei sale, si isi dorea sa fie in sala alaturi de aceasta, astfel ca de la o varsta frageda bona Sabrinei o ducea pe fetita in sala de gimnastica, acolo unde mama ei antrena viitoare gimnaste. La varsta de 5 ani a inceput sa se antreneze serios alaturi de mama ei, iar la 8 ani obtinea deja prima medalie pentru proba la sol.
 
In spatele executiilor sale perfecte stau 6 zile de antrenament intens pe saptamana, mai exact 2 antrenamente pe zi, de luni pana sambata. In ziua sa libera Sabrina prefera sa-si insoteasca tatal la Galele MMA, sport pentru care de altfel a dezvoltat o pasiune.

Sabrina Voinea este sustinuta de Nadia Comaneci

Antrenoarele Sabrinei sunt chiar mama ei, persoana de incredere care o sustine in orice situatie, alaturi de Larisa Iordache, gimnasta medaliata olimpic.
 
La Jocurile Olimpice de la Paris Sabrina a avut parte de sustinere din partea Nadiei Comaneci, care a tinut sa fie alaturi de echipa de gimnastica a Romaniei. Ba mai mult, Nadia Comaneci le-a felicitat pe fete  pentru prestatia lor din competitie.
 
Sabrina Voinea a reusit sa atraga atentia presei internationale prin performantele ei, Federatia Internationala de Gimnastica, numind-o "Remarcabila Sabrina Maneca-Voinea o candidata la onoruri individuale la barna si sol” iar jurnalistii americani de la Sports Illustrated scriu ca  gimnasta Sabrina Voinea are sanse mari in  finala de la sol la medalia olimpic de argint, la fel ca mama sa, Camelia Voinea.
sabrina-voinea (6)

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Cele mai citite

Partenerii Nostri