Taylor-Swift (17)
Vedete Masurile de securitate vor fi sporite in zilele urmatoare, in special la intrarile la concertele megastarului de joi, vineri si sambata din capitala Austriei, unde sunt asteptati 65.000 de spectatori in fiecare seara.//Sursa foto: Profimedia Images

Concertul lui Taylor Swift de la Viena, vizat de un atentat islamist

Articol scris de UTV Data publicării:

Politia a anuntat miercuri arestarea a doua persoane in Austria, printre care un tanar de 19 ani care intentiona sa comita atentate islamiste vizand in special concertele vedetei americane Taylor Swift programate saptamana aceasta la Viena, relateaza AFP, citat de News.ro. Ca urmare, organizatorii au anuntat ulterior anularea celor trei spectacole din capitala austriaca.

Un cetatean austriac, care a "jurat credinta" gruparii jihadiste Stat Islamic, a fost arestat in urma unei operatiuni speciale desfasurate in Austria Inferioara, o regiune aflata la o ora de capitala, a declarat directorul general al Securitatii Publice,Franz Ruf, intr-o conferinta de presa.

"Am descoperit acte pregatitoare axate pe concertele lui Taylor Swift la Viena", a adaugat el, precizand ca "substante chimice" au fost "confiscate" de la domiciliul suspectului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tanarul era in complicitate cu o alta persoana, de asemenea "radicalizata pe internet", care a fost arestata la Viena, a subliniat Franz Ruf, fara a da alte detalii.

Masurile de securitate vor fi sporite in zilele urmatoare, in special la intrarile la concertele megastarului de joi, vineri si sambata din capitala Austriei, unde sunt asteptati 65.000 de spectatori in fiecare seara.

"Riscul concret a fost exclus pentru moment, dar, deoarece pericolul difuz a crescut, trebuie sa luam masurile necesare si sa activam unitatile noastre speciale pentru concerte", a declarat seful politiei din Viena, Gerhard Purstl.

Austria si-a intensificat masurile preventive de la atacul jihadist din 2 noiembrie 2020, soldat cu patru morti, primul care a lovit aceasta tara cu 9,1 milioane de locuitori, in mod normal foarte sigura.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: concert , taylor swift

Partenerii Nostri