Cologne, Deutschland. 28th Oct, 2022. Cristian MACELARU, ROM, musician, chief conductor, conducts the WDR Symphony Orchestra, anniversary concert on the occasion of the 75th anniversary of the WDR Symphony Orchestra and WDR Radio Choir, October 28th, 2022
Vedete Cunoscutul dirijor roman si-a facut debutul la Carnegie Hall in februarie 2015, in cadrul unui program cu Orchestra Simfonica Nationala a Danemarcei si Anne-Sophie Mutter.//Sursa foto:Profimedia Images

Cristian Macelaru va dirija Orchestra Nationala a Frantei la ceremonia de deschiderea a Jocurilor Olimpice de la Paris

Articol scris de UTV Data publicării:

Cristian Macelaru, director artistic al Concursului si Festivalului International „George Enescu”, va dirija Orchestre National de France in cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice ce vor avea loc in acest an la Paris, conform News.ro.

„Niciodata nu am crezut in viata ca voi avea aceasta oportunitate. E un lucru foarte frumos pentru ca este un eveniment in care cu totii uitam parca de lucrurile care ne separa si ne aducem aminte de frumusetea lucrurilor care ne ajuta sa venim impreuna”, a spus Cristian Macelaru la TVR Info.

Cristian-macelaru (8)

Cristian Macelaru a captat atentia internationala pentru prima data in 2012, cand a aparut la pupitrul Orchestrei Simfonice din Chicago, in locul lui Pierre Boulez. In acelasi an, a primit „Solti Emerging Conductor Award” pentru tineri dirijori, o distinctie prestigioasa acordata o singura data in istoria fundatiei, urmata in 2014 de premiul „Solti Conducting Award”. De atunci, a dirijat cu regularitate concertele unora dintre cele mai bune orchestre americane, printre care Orchestra Simfonica din Chicago, Orchestra Filarmonicii din New York, Orchestra Filarmonicii din Los Angeles, Orchestra Simfonica din Cleveland, Orchestra Simfonica din St. Louis si Orchestra Simfonica Nationala.

Cunoscutul dirijor roman si-a facut debutul la Carnegie Hall in februarie 2015, in cadrul unui program cu Orchestra Simfonica Nationala a Danemarcei si Anne-Sophie Mutter.

Dirijor pasionat de opera, in iunie 2015 a condus Opera din Cincinnati in interpretari foarte apreciate ale operei „Il Trovatore”. In 2010, si-a facut debutul in opera cu Grand Opera din Houston in „Madama Butterfly” si a dirijat premiera americana a operei „Turning Point” de Colin Matthews cu Orchestra Centrului pentru Muzica Tanglewood, in cadrul Festivalului de muzica contemporana Tanglewood. In 2019, s-a intors la Grand Opera din Houston pentru o productie a lui Kasper Holten a operei „Don Giovanni”.

In Europa, Macelaru a fost foarte solicitat ca dirijor invitat alaturi de numeroase orchestre si festivaluri de renume, printre care Orchestra Simfonica a Radiodifuziunii Bavareze, Orchestra Regala Concertgebouw, Orchestra Capelei de Stat din Dresda, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Orchestra Simfonica Germana din Berlin, Orchestra Simfonica a Orasului Birmingham, Orchestra Filarmonica din Rotterdam, Orchestra Filarmonica de Radio a Frantei, Orchestra din Halle, Orchestra de Camera Scotiana si Orchestra Simfonica Nationala Daneza.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Partenerii Nostri