David Popovici. Foto: Profimedia
Vedete

David Popovici a castigat medalia de aur la Campionatele Europene de Natatie la 100 m liber

Articol scris de UTV Data publicării:

David Popovici a castigat a doua oara consecutiv titlul european la 100 m liber.

David Popovici a cstigat, miercuri, medalia de aur in proba de 100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de natatie de la Belgrad.

Popovici a incheiat proba cu timpul 46.88. la doar doua sutimi de recordul european, pe care il detine din 2022, de la Roma. Recordul mondial (46 sec 80/100) este detinut din februarie de chinezul Zhanle Pan. Pe locul doi s-a clasat Nandor Nemeth (Ungaria), cu timpul 47.49, iar pe trei a terminat sarbul Andrej Barna (47.66). In urma cu doi ani, la Roma, David Popovici a castigat aurul continental la 100 m liber si la 200 m liber.

"Am incercat sa plec mai tare decat in calificari si semifinale. L-am intrebat pe domnul Adi daca ar fi o greseala si daca e normal sa imi fie frica. Mi-a zis sa nu imi fac griji, nu se va intampla nimic. Mi-a zis sa incerc sa plec cat de tare pot. Am plecat cat de tare am putut, am intors cu al doilea cel mai rapid sprint din istorie, asa cred. Daca nu chiar primul. Trebuie sa am mai multa increde in mine. Eu pot!”, a spus David Popovici, imediat dupa iesirea din bazinul de la Belgrad.

Ce urmeaza pentru David Popovici?

Dupa medalia de aur de la 100 de metri liber, David Popovici va avea ocazia sa-si apere titlul european si in proba de 200 de metri liber. Tot la Belgrad, va lua startul la 4x100 de metri liber stafeta.

Ambele probe incep joi dimineata, cu seriile.

Dupa Campionatele Europene de la Belgrad, pentru David Popovici urmeaza Jocurile Olimpice, unde va lua startul pe 28 iulie.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: david popovici

Partenerii Nostri