Site Cover (43)
Vedete Fundatia Brigitte Bardot a declarat ca fiica lui Delon, Anouchka, a confirmat ca familia va pastra cainele.//Sursa foto:Profimedia Images

Familia lui Alain Delon refuza sa eutanasieze cainele cu care actorul dorea sa fie inmormantat

Articol scris de UTV Data publicării:

Dorinţa lui Alain Delon ca animalul sau de companie, Loubo, sa fie eutanasiat si inmormantat impreuna cu el a fost respinsa de copiii sai, dupa protestele militantilor pentru drepturile animalelor, conform News.ro.

Actorul, care a murit duminica la varsta de 88 de ani, a declarat ca doreste ca animalul, un malinois belgian de 10 ani, sa fie „adormit” si depus in mormantul sau din cimitirul casei sale din satul Douchy din Loiret.

Marti, dupa ce activistii si-au exprimat consternarea la gandul ca un animal sanatos sa fie eutanasiat si s-au oferit sa gaseasca o noua casa cainelui, s-a anuntat ca Loubo va trai.

Fundatia Brigitte Bardot a declarat ca fiica lui Delon, Anouchka, a confirmat ca familia va pastra cainele.

„Tocmai am vorbit cu Anouchka Delon la telefon si mi-a spus ca Loubo face parte din familie si va fi pastrat. Cainele nu va fi eutanasiat”, a declarat un purtator de cuvant al fundatiei.

In cursul zilei, provocand o oarecare confuzie, fundatia a anuntat pe retelele sociale ca animalul va fi crutat, inainte de a sterge mesajele.

SPA, echivalentul francez al RSPCA, s-a numarat printre organizatiile pentru animale care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la dorinta declarata a lui Delon pentru companionul sau, scriind: „Viata unui animal nu ar trebui sa depinda de cea a unui om. SPA este fericita sa ii ia cainele si sa ii gaseasca o familie”.

In Franta nu exista nicio lege care sa impiedice proprietarii sa isi eutanasieze animalele, dar este la latitudinea medicilor veterinari sa decida daca sa le indeplineasca dorintele.

Delon a creat o capela intr-un cimitir care contine ramasitele a cel putin 35 dintre cainii sai, pe terenul casei sale, La Brûlerie, la 136 de kilometri sud-est de Paris, pe care a cumparat-o la inceputul anilor 1970.

Duminica, cei trei copii ai sai, Anthony, 59 de ani, Anouchka, 33 de ani, si Alain-Fabien, 30 de ani, au anuntat aici ca tatal lor a murit linistit, avandu-i alaturi. Loubo, adoptat de Delon dintr-un adapost in 2014, a fost inclus in anunt.

Potrivit presei franceze, Delon va fi inmormantat la casa sa din Douchy „in cea mai stricta intimitate” saptamana aceasta, desi familia nu a oferit alte detalii. Inainte de moartea sa, actorul a declarat ca nu doreste o ceremonie nationala similara celei organizate dupa moartea lui Johnny Hallyday si a lui Charles Aznavour, ci doreste sa fie inmormantat „ca oricine altcineva”.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: decese showbiz

Partenerii Nostri