Taylor Swift concert ticket scams
Vedete Foto: Profimedia Images/Taylor Swift

Fanii britanici ai lui Taylor Swift au fost victimile unei escrocherii. “Au pierdut peste un milion de euro”

Articol scris de UTV Data publicării:

Fanii britanici ai cantaretei americane Taylor Swift au pierdut peste un milion de euro in urma unor escrocherii cu bani falsi pe retelele de socializare, a estimat miercuri Lloyds Banks, relateaza News.ro.

Sute de fani au fost tinta unui “val de escrocherii” si au trimis bani prin transfer bancar fara sa primeasca vreodata un bilet in schimb, fiecare dintre ei pierzand in medie 332 de lire sterline (389 de euro), a precizat banca intr-un comunicat.

taylor

In Marea Britanie au fost cel putin 3.000 de victime pana acum

Din iulie 2023 si pana in martie 2024 peste 600 de clienti ai Lloyds au declarat ca au fost victime ale unei escrocherii.

Pe baza acestor cifre, banca britanica a estimat ca au existat probabil “cel putin 3.000 de victime in Marea Britanie de cand biletele au fost puse in vanzare si ca peste un milion de lire sterline (1,17 milioane de euro) au fost pierdute pana in prezent."

Majoritatea victimelor aveau varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, iar 90% dintre ele au fost inselate prin anunturi false sau postari pe Facebook. Zeci grupuri neoficiale au fost infiintate pentru a cumpara si vinde bilete la concerte pentru turneul “The Eras” al artistei.

Turneul artistei Taylor Swift este sold-out

Unii fani au pierdut peste o mie de lire sterline (1.170 de euro) crezand ca au primit ravnitul bilet pentru acest turneu european sold-out, la sase ani de la ultimul concert al artistei americane pe pamant britanic.

“Toate datele din Marea Britanie fiind acum epuizate, tot mai multi fani vor fi probabil victime ale escrocheriilor in saptamanile si lunile care vor urma”, a prezis Lloyds, avertizand ca o plata cu cardul de credit sau prin Paypal este mai protectoare decat un transfer bancar.

Potrivit bancii britanice, numarul escrocheriilor cu bilete la concerte s-a dublat comparativ cu anul precedent, cu o pierdere medie de 133 de lire sterline (155 de euro) pentru fanii trupei Coldplay , Harry Stley si Beyonce.

Etichete: concert , taylor swift

Partenerii Nostri