Site Cover (40)
Vedete Cea de-a 76-a editie a Premiilor Emmy va fi transmisa in direct de la LA Live Peacock Theatre din centrul orasului Los Angeles duminica, 15 septembrie/Sursa foto:Profimedia Images

Premiile Emmy 2024. "Shogun" si "The Bear" conduc in topul nominalizarilor

Articol scris de UTV Data publicării:

Drama istorica "Shogun", povestea unei lupte pentru putere in Japonia feudala, a adunat 25 de nominalizari la Premiile Emmy ale televiziunii din acest an, conform News.ro.

Primul sezon al seriei retelei FX va concura la categoria 'Cea mai buna drama', trofeul Emmy de top, cu ultimul sezon pe Netflix. Aceasta categorie include si drama regala britanica "The Crown", printre altele.

Un alt serial FX, povestea captivanta despre restaurante "The Bear", a obtinut 23 de nominalizari, inclusiv una pentru 'Cea mai buna comedie', categorie pe care a castigat-o la ultimele Emmy-uri. "The Bear" ii are in distributie pe Jeremy Allen White, Ayo Edebiri, Ebon Moss-Bachrach, Lionel Boyce si Liza Colon-Zayas, toti primind nominalizari pentru interpretare.

Alte comedii nominalizate au fost "Abbott Elementary" de la ABC, care se desfasoara intr-o scoala subfinantata din Philadelphia, si "Hacks" de la HBO despre o comedianta septuagenara si un scriitor milenar.

Los Angeles.CA.USA. Hiroyuki Sanada    in a  scene in the TV FX/Hulu TV series, Shogun (TV) 2024. S1E10. Creators: Rachel Kondo and Justin Marks.Source: Novel with same title by James Clavell.Plot: An English ship pilot lands in Japan in 1600 and gets

Seriale de Top si Actori Nominalizati la Premiile Emmy

Filmul "Baby Reindeer", care a dat lovitura pe Netflix, a primit, de asemenea, 11 nominalizari dupa ce a devenit un succes surpriza pentru platforma. Serialul dramatic bazat pe fapte reale, despre un comediant care se confrunta cu un hartuitor, a primit nominalizari pentru starul Richard Gadd, precum si pentru Jessica Gunning.

Steve Martin si Martin Short conduc categoria actorilor de comedie si vor concura alaturi de Matt Berry din "What We Do in the Shadows", Larry David din "Curb Your Enthusiasm", Jeremy Allen White din "The Bear" si D'PharaohWoon-A-Tai din "Reservation Dogs".

Robert Downey Jr si Da'Vine Joy Randolph, recent laureati ai premiului Oscar, au primit, de asemenea, nominalizari pentru rolurile din "The Sympathiser" si "Only Murders in the Building". Randolph se confrunta cu Olivia Colman si Jamie Lee Curtis la categoria actrita invitata in comedie.

Printre cele mai notabile excluderi se numara apreciatul serial de drama suprarealista "The Curse", in care a jucat Emma Stone, recent castigatoare a premiului Oscar, satira HBO "The Regime" a lui Kate Winslet si drama cu buget mare "Masters of the Air" a Apple, care a obtinut doar trei nominalizari la categoriile tehnice.

Cei aproximativ 24.000 de membri ai Academiei TV si-au facut alegerile dintr-un numar total de 229 de seriale prezentate in categoriile principale drama, comedie si seriale limitate/antologie in 2024 - in scadere cu 33% fata de cele 309 de anul trecut. Avand in vedere numarul mai mic de propuneri, a scazut numarul de nominalizari la mai multe categorii (la cinci nominalizari in domeniile comedie principala si actorie in seriale limitate/antologice/filme TV).

Cea de-a 76-a editie a Premiilor Emmy va fi transmisa in direct de la LA Live Peacock Theatre din centrul orasului Los Angeles duminica, 15 septembrie, de la ora 20.00 la ora 23.00 ET/5 p.m. la 8 p.m. PT pe ABC. Emisiunea va putea fi urmarita a doua zi pe Hulu. O gazda nu a fost inca desemnata, potrivit Variety.

profimedia-0837482758

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: seriale , emmy 2024

Partenerii Nostri