Site Cover (37)
Vedete Shanen Doherty a fost adesea prezentata in presa ca "iconica fata rea de la Hollywoodul anilor'90", dupa cum a descris-o candva revista People./Sursa foto: Profimedia Images

Shannen Doherty, cunoscuta pentru rolul Brendei din serialul Beverly Hills 90210, a murit la varsta de 53 de ani

Articol scris de UTV Data publicării:

Actrita Shannen Doherty, starul din serialele "Beverly Hills 90210" si "Heathers", a murit la varsta de 53 de ani dupa o lupta indelungata cu cancerul, conform News.ro.

"Cu inima grea, confirm decesul actritei Shannen Doherty. Sambata, 13 iulie, ea a pierdut lupta cu cancerul dupa multi ani de lupta cu boala", a declarat impresarul sau, Leslie Sloane, citata de revista People.

Shannen Doherty-beverly-hills-90210 (14)

O lupta curajoasa impotriva cancerului

Actrita a fost diagnosticata prima data cu cancer la san in 2015 si a suferit o mastectomie. In 2020, ea a spus intr-un interviu ca diagnosticul ei era atunci terminal si a marturisit ca a fost "o pastila amara de inghitit".

In iunie 2023, Doherty a impartasit o postare pe Instagram in care a dezvaluit ca boala a recidivat si cancerul s-a raspandit la creier. Postarea era insotita de un videoclip cu ea facand chimioterapie. "Teama mea este evidenta", a scris ea.

Beverly Hills, 90210 (1990)

Cariera si moștenirea unei legende a televiziunii

Shannen Doherty a inceput sa lucreze la o varsta frageda, cu roluri pe micul ecran in "Father Murphy" si "Little House on the Prairie" (Casuta din prerie) si roluri pe marele ecran in "The Secret of NIMH" si "Girls Just Wanna Have Fun", toate inainte de varsta de 15 ani.

In 1988, Doherty a jucat in comedia neagra "Heathers" alaturi de Winona Ryder. Desi nu a fost un succes financiar la acea vreme, filmul a devenit de atunci unul de referinta, fiind considerat unul dintre cele mai bune filme despre liceeni.

Insa doi ani mai tarziu, Doherty si-a gasit cu adevarat succesul in rolul Brendei Walsh din serialul de succes pentru adolescenti "Beverly Hills 90210", care a avut o medie de peste 21 de milioane de telespectatori pana in cel de-al patrulea sezon. "Suntem acostate in mall-uri", spunea Doherty despre succesul serialului, in 1992. "Practic, iti acapareaza viata", marturisea ea. Serialul a fost transmis dupa Revolutie si la televiziunea din Romania, si aici bucurandu-se de mare succes.

Doherty a plecat inainte de sezonul cinci, dar s-a intors mai tarziu pentru reboot-ul din 2008 si meta-BH90210 din 2019, in care s-a jucat pe sine.

Ea a avut, de asemenea, un succes major in "Charmed", un serial cu vrajitoare, in care a jucat timp de trei sezoane si a si regizat un numar de episoade.

Doherty a fost adesea prezentata in presa ca "iconica fata rea de la Hollywoodul anilor'90", dupa cum a descris-o candva revista People. Aparandu-si reputatia in 1992, Doherty a respins ideea de a fi dificila. "Daca credeti ca dificila este o femeie puternica, care se apara singura, da, recunosc", spunea ea. "Sunt deschisa la idei diferite, dar daca te iei de mine si nu ma asculti si nu ma tratezi cu acelasi respect cu care tratezi un barbat, ai o problema", a avertizat ea.

In 2010, Doherty a abordat din nou aceasta problema: "Am o reputatie. Am castigat-o? Da, am castigat-o. Dar, dupa un timp, incerci sa scapi de acea reputatie pentru ca esti o persoana diferita. Ai evoluat si toate lucrurile rele pe care le-ai facut in viata ta te-au adus intr-un loc mult mai bun", a declarat Doherty.

Un alt star indragit al serialului Beverly Hills, actorul Luke Perry, personajul Dylan, a murit si el in 2019 la varsta de 52 de ani, dupa un atac cerebral.

Shannen Doherty passes away at 52

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: serial , decese showbiz

Partenerii Nostri