Site Cover (35)
Vedete Sursa foto: Profimedia Images

Unul dintre medicii acuzati de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat pentru distribuirea ketaminei

Articol scris de UTV Data publicării:

Unul dintre cei doi medici acuzati in ancheta privind moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat miercuri, in fata unui tribunal federal din Los Angeles, pentru conspiratie in vederea distribuirii anestezicului chirurgical ketamina, conform News.ro.

Dr. Mark Chavez, 54 de ani, din San Diego, a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii in luna august si este acum a treia persoana care pledeaza vinovata in urma supradozei fatale a starului din "Friends" de anul trecut.

Procurorii i-au adus si alte acuzatii lui Chavez si altor doua persoane in schimbul cooperarii lor, in timp ce urmaresc doua tinte pe care le considera mai responsabile de moartea prin supradoza: un alt medic si un presupus traficant care, spun ei, era cunoscut drept „regina ketaminei” din Los Angeles.

Chavez a fost eliberat pe cautiune dupa ce si-a predat pasaportul si a renuntat la licenta medicala, printre alte conditii.

Mark Chavez spotted leaving court after pleading guilty in Matthew Perry’s deat

Avocatul sau, Matthew Binninger, a declarat dupa prima infatisare in instanta a lui Chavez, la 30 august, ca acesta este „are remuscari” si „incearca sa faca tot ce ii sta in putere pentru a indrepta greseala”.

De asemenea, impreuna cu procurorii federali lucreaza asistentul lui Perry, care a recunoscut ca l-a ajutat sa obtina si sa isi injecteze ketamina, si o cunostinta a lui Perry, care a recunoscut ca a actionat ca mesager si intermediar de droguri.

Cei trei ajuta procurorii in urmarirea penala a doctorului Salvador Plasencia, acuzat ca i-a vandut ilegal ketamina lui Perry in luna dinaintea mortii sale, si a lui Jasveen Sangha, femeia care, potrivit autoritatilor, i-a vandut actorului doza letala de ketamina. Ambii au pledat nevinovati si isi asteapta procesul.

Chavez a recunoscut ca a obtinut ketamina de la fosta sa clinica si de la un distribuitor angro unde a prezentat o reteta falsa.

In urma pledoariei de vinovatie, acesta ar putea primi pana la 10 ani de inchisoare in momentul pronuntarii sentintei.

Mark Chavez spotted leaving court after pleading guilty in Matthew Perry’s deat

Perry a fost gasit mort de asistenta sa la 28 octombrie. Medicul legist a stabilit ca principala cauza a mortii a fost ketamina. Actorul folosea acest medicament prin intermediul medicului sau curant, in cadrul unui tratament legal, dar neeticheta pentru depresie, care a devenit din ce in ce mai frecvent.

Perry a inceput sa caute mai multa ketamina decat ii dadea medicul sau, spun autoritatile. Cu aproximativ o luna inainte de moartea actorului, acesta l-a descoperit pe Plasencia, care, la randul sau, i-a cerut lui Chavez sa obtina drogul pentru el.

„Ma intreb cat de mult va plati idiotul asta”, i-a trimis Plasencia un mesaj lui Chavez. Cei doi s-au intalnit in aceeasi zi in Costa Mesa, la jumatatea distantei dintre Los Angeles si San Diego, si au facut schimb de cel putin patru fiole de ketamina.

Dupa ce i-a vandut drogurile lui Perry pentru 4.500 de dolari, Plasencia l-a intrebat pe Chavez daca poate continua sa i le furnizeze, astfel incat sa devina „furnizorul” lui Perry.

Perry s-a luptat cu dependenta multi ani, inca de pe vremea cand juca in "Friends", cand a devenit una dintre cele mai mari vedete ale generatiei sale in rolul lui Chandler Bing. El a jucat in sitcomul de succes de pe NBC alaturi de Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc si David Schwimmer timp de 10 sezoane, din 1994 pana in 2004.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Partenerii Nostri