Paris, France. 1 January, 2024.  Ana Barbosu (Romania) competes during the balance beam  at Bercy Arena, Paris, France. Credit: Ulrik Pedersen/Alamy
Viral Sursa foto: Profimedia Images

Ana Maria Barbosu pastreaza medalia de bronz la sol. TAS respinge apelul SUA

Articol scris de UTV Data publicării:

Federatia Romana de Gimnastica anunta ca TAS a respins solicitarea formulata de Federatia de Gimnastica a Statelor Unite, Jordan Chiles, si Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul concursului de la sol, de la Jocurile Olimpice, conform News.ro.

"Federatia Romana de Gimnastica doreste sa anunte faptul ca TAS, printr-o comunicare oficiala transmisa in urma cu cateva minute, a respins solicitarea formulata de Federatia de Gimnastica a Statelor Unite, Jordan Chiles, si Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul. TAS a subliniat ca pe parcursul procedurilor “s-a stabilit in mod concludent prin inregistrarile oficiale furnizate de Federatia Internationala de Gimnastica, necontestate de nicio parte in timpul procedurilor” faptul ca acea contestatie depusa de dna. Landi a fost transmisa tardiv, dupa limita de 1 minut", precizeaza FRG.

Federatia Internationala de Gimnastica a confirmat, sambata seara, ca Ana Maria Barbosu primeste medalia de bronz in concursul de sol de la Jocurile Olimpice, ca urmare a deciziei Diviziei Ad Hoc a TAS. TAS a admis doar contestatia gimnastei Ana Maria Barbosu, nu si a Sabrinei Voinea.

Clasamentul primelor 5 locuri a devenit urmatorul, ca urmare a deciziei de sambata: 1. Rebeca Andrade (Brazilia) – nota 14.166, 2. Simone Biles (SUA) - 14.133, 3. Ana Maria Barbosu (Romania) - 13.700, 4. Sabrina Voinea (Romania) - 13.700 si 5. Jordan Chiles (SUA) - 13.666 (nota dinaintea contestatiei admise de arbitre).

Federatia Americana de Gimnastica a depus duminica la Tribunalul de Arbitraj Sportiv probe video care, in opinia sa, dovedesc ca Jordan Chiles ar trebui sa pastreze medalia de bronz la gimnastica, in proba de sol, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Paris 2024: Artistic Gymnastics, Ile-De-France, France - 05 Aug 2024

Dovezile suplimentare au fost prezentate de USA Gymnastics la o zi dupa ce TAS s-a pronuntat in favoarea unui apel al Anei Barbosu, careia ii revine astfel medalia de bronz. Lui Chiles i s-a cerut sa returneze medalia.

Barbosu si echipa sa au apelat la TAS sustinand ca o contestatie depusa de antrenoarea lui Chiles, Cecile Landi, cu privire la rezultatele probei a fost facuta dupa termenul de un minut si ca americancei nu ar trebui sa i se acorde nota de 13,766 care a propulsat-o pe locul al treilea.

Dar USA Gymnastics a precizat ca a furnizat TAS imagini video care nu au fost disponibile organismului de conducere inainte de decizia tribunalului.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Partenerii Nostri