Therapy Dog Project launches in Istanbul Airport
Viral Foto: Profimedia Images/"Cainii pe care i-am ales aici au trecut printr-un antrenament de un an de zile"

(FOTO) Istanbulul a introdus caini de terapie pe aeroport pentru a linisti pasagerii speriati de zbor

Articol scris de UTV Data publicării:

Stresat inaintea unui zbor important? Caini de terapie sunt acum la dispozitie calatorilor pe Aeroportul din Istanbul (IST) pentru a-i ajuta sa se relaxeze, conform Agerpres.

Aeroportul a derulat acest program in ultima luna pentru a ajuta la reducerea stresului si a anxietatii in randul pasagerilor care trec prin terminalele sale.

Inghenunchind pentru a-l mangaia pe Kuki, unul dintre acesti caini de terapie, calatoarea Anastasia Podmazova a laudat serviciul.

"Ma relaxeaza. Iubesc animalele. Este foarte bun", a spus ea.

Therapy Dog Project launches in Istanbul Airport

Ca urmare a feedback-ului pozitiv din partea pasagerilor, operatorul aeroportului IGA doreste sa extinda proiectul, crescand numarul cainilor aflati la dispozitia calatorilor de la 5 la 10, a declarat Abdulkadir Demirtas, customer experience manager.

"Calatoriile pot fi stresante... Potrivit cercetarilor, interactiunea dintre animale si oameni reduce nivelul de stres si anxietatea", a precizat Demirtas.

Murat Cengiz Koca, expert in comportament canin si dresor de caini, care insoteste patrupedele prin aeroport, a declarat ca animalele au fost antrenate sa nu reactioneze la sunete sau la oameni.

"Cainii pe care i-am ales aici au trecut printr-un antrenament de un an de zile. Ei se afla astazi aici pentru ca antrenamentul a avut succes", a declarat el.

Partenerii Nostri