diamant (1)
Viral Sursa foto:Profimedia Images

(FOTO) Un diamant de dimensiuni exceptionale a fost descoperit in Botswana

Articol scris de UTV Data publicării:

Un diamant de dimensiuni exceptionale, care abia incape in palma si are 2.492 de carate, a fost descoperit intr-o mina din Botswana, cel mai mare producator de diamante din Africa, a anuntat joi o companie miniera canadiana, conform Agerpres.

Aceasta piatra pretioasa, descoperita in mina Karowe din nord-estul Botswana, este ''unul dintre cele mai mari diamante brute descoperite vreodata'', a subliniat compania Lucara intr-un comunicat.

Este cel mai mare diamant descoperit vreodata in Botswana, a subliniat presedintia acestei tari din Africa australa intr-un comunicat distinct.

diamant (4)

Din punctul de vedere al caratelor, nu este departe de cel mai mare diamant cunoscut, ''Cullinan'', care canta reste peste 3.100 de carate si a fost scos la lumina in Africa de Sud in 1905.

''Suntem incantati ca am recuperat acest diamant extraordinar'', a declarat William Lamb, directorul companiei Lucara, citat in comunicat.

Lucara nu precizeaza valoarea descoperirii si nici calitatea acesteia, dar o prezentare destinata presei este preconizata sa aiba loc joi dupa-amiaza la Gaborone.

Diamantul urmeaza sa fie prezentat presedintelui Mokgweetsi Masisiv cu aceasta ocazie.

diamant (2)

Botswana este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de diamante, activitate care constituie principala sursa de venit a acestei tari.

Asa cum a subliniat Lucara in comunicatul sau, veniturile din diamante aduc Botswanei ''avantaje socio-economice considerabile'', care finanteaza ''domenii esentiale cum ar fi educatia si sanatatea'', dar si infrastructura din aceasta tara de 2,6 milioane de locuitori.

Inaintea descoperirii anuntate joi, cel mai mare diamant recuperat in Botswana a fost o piatra de 1.758 de carate, extrasa tot de Lucara in 2019 si botezata Sewelo.

diamant (3)

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri