WhatsApp Image 2024-08-21 at 14.17.24
Viral Sursa foto: Instagram/Longeviquest

O japoneza de 116 ani va fi numita cea mai varstnica persoana din lume de Guinness World Records

Articol scris de UTV Data publicării:

O japoneza in varsta de 116 ani, pasionata de escalade montane in tinerete, urmeaza sa fie numita cea mai varstnica persoana din lume de Guinness World Records, a spus miercuri un grup de cercetare, dupa moartea la inceputul acestei saptamani, a decanei de varsta a planetei, o femeie din Spania, in varsta de 117 ani, conform Agerpres.

Tomiko Itooka s-a nascut pe 23 mai 1908 si traieste in orasul Ashiya (vestul Japoniei), potrivit Grupului de Cercetari Gerontologice din Statele Unite.

Este urmatoarea pe lista pentru titlul de cea mai varstnica persoana din lume dupa ce Maria Branyas Morera a murit luni, intr-un camin de batrani din Spania, potrivit grupului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Itooka, care este mama a trei copii, s-a nascut in anul cand a fost transmis primul mesaj pe distanta lunga din Turnul Eiffel si cand fratii Wright au realizat primele lor zboruri publice in Europa si America.

In anii 1970, Itooka facea deseori ascensiuni montane si a escaladat de doua ori muntele Ontake din Japonia, cu o altitudine de 3.067 de metri, prilej cu care si-a surprins ghidul pentru ca a escaladat intr-o pereche de tenisi in loc de bocanci, a mai spus grupul de cercetare.

La varsta de 100 de ani, ea a urcat treptele din piatra care duc la templul Ashiya fara sa se sprijine in baston, a adaugat grupul.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Partenerii Nostri