Rafael Nadal Announces His Retirement
Viral Castigator a 22 de titluri de Grand Slam, dintre care 14 Openuri ale Frantei intre 2005 si 2022, Rafael Nadal, care a jucat doar 23 de meciuri in ultimele doua sezoane, se va retrage.//Sursa foto: Profimedia Images

Rafael Nadal si-a anuntat retragerea din tenis. „Realitatea este ca ultimii doi ani au fost dificili”

Articol scris de UTV Data publicării:

Rafael Nadal a anuntat intr-un videoclip postat pe retelele de socializare ca isi va incheia cariera luna viitoare, dupa faza finala a Cupei Davis, la 38 de ani. Turneul final al Cupei Davis are loc in perioada 19-24 noiembrie, la Malaga. Fost rival al lui Rafael Nadal pe terenul de tenis, elvetianul Roger Federer a reiterat respectul pe care il are pentru spaniol, conform News.ro.

Rafael-Nadal (18)

Realitatea este ca ultimii doi ani au fost dificili si nu am putut sa joc fara limitari. Este o decizie dificila, care mi-a luat timp. Cred ca este momentul potrivit sa inchei ceea ce a fost o cariera lunga si mult mai de succes decat mi-as fi putut imagina vreodata”, a spus Nadal intr-un mesaj postat in social media.

„Sunt foarte incantat ca ultimul meu turneu va fi finala Cupei Davis, reprezentand tara mea”, a continuat el. „Cred ca am parcurs un cerc complet de la una dintre primele mele mari bucurii ca jucator profesionist de tenis, care a fost finala Cupei Davis de la Sevilla in 2004. Sunt super fericit cu toate lucrurile pe care le-am putut experimenta”, a adaugat el.

Familia este totul pentru mine. Mama mea a facut toate sacrificiile pe care a trebuit sa le faca pentru ca noi sa avem totul. Sotiei mele, ii multumesc pentru tot ceea ce a facut. Sa vin acasa si sa vad cum creste fiul meu a fost o forta care m-a tinut in viata si mi-a dat energia de care am nevoie pentru a continua”, a precizat Nadal.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dupa doi ani petrecuti urmarind o forma pe care nu a reusit niciodata sa o prinda din urma, cu o succesiune de tratamente, operatii, Nadal a decis sa puna capat unei cariere exceptionale.

Castigator a 22 de titluri de Grand Slam, dintre care 14 Openuri ale Frantei intre 2005 si 2022, Rafael Nadal, care a jucat doar 23 de meciuri in ultimele doua sezoane, se va retrage asadar la doi ani dupa Roger Federer.

Rafa Nadal are in total 92 de titluri, dintre care 22 de Grand Slam (doua la Australian Open, 14 la Roland Garros, doua la Wimbledon si patru la US Open), 36 de titluri Masters 1000; doua medalii olimpice de aur, la simplu la Beijing 2008 si la dublu la Rio 2016; si cinci titluri de Cupa Davis cu Spania (2004, 2008, 2009, 2011 si 2019). A disputat 1 307 meciuri ATP, de la primul la Mallorca 2002, cu o victorie in fata paraguayanului Ramon Delgado, pana la ultimul din acest an, la Jocurile Olimpice de la Paris, cu o infrangere in fata lui Novak Djokovic, pentru un bilant de 1080-227.

Aceste evolutii i-au adus o avere in premii de peste 123 de milioane de euro.

Spaniolul a fost numarul unu mondial timp de 209 saptamani in opt randuri, intre 2008 si 2020. Si detine recordul de saptamani consecutive in Top-10 cu 912 intre 2005 si 2023. Printre recordurile sale se numara numarul de titluri pe zgura (63), intr-un singur turneu (cele 14 de la Paris); numarul de sferturi de finala la Masters (99); cele mai multe sezoane consecutive cu cel putin un titlu (19 din 2004 pana in 2022) si numarul de trofee castigate fara a pierde un set (30).

Castiga un iPhone 16 Pro

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri