Great white shark
Viral Toate femelele din cadrul studiului erau gestante, insa consecintele expunerii la cocaina pentru fetusi sunt necunoscute, spun expertii.//Sursa foto:Getty Images

Rechinii din largul coastelor Braziliei au fost testati pozitiv la cocaina

Articol scris de UTV Data publicării:
Oamenii de stiinta spun ca rechinii de pe coasta Braziliei au iesit pozitiv la testele pentru cocaina, relateaza News.ro.
 
Biologii marini au testat 13 rechini brazilieni cu botul ascutit luati de pe tarmurile din apropiere de Rio de Janeiro si au constatat ca acestia prezentau niveluri ridicate de cocaina in muschi si in ficat. Concentratiile erau de pana la 100 de ori mai mari decat cele raportate anterior pentru alte creaturi acvatice.

Cercetarea, efectuata de Fundatia Oswaldo Cruz, este prima care a constatat prezenta cocainei in rechini.

Expertii cred ca drogul ajunge in ape prin intermediul laboratoarelor ilegale in care este fabricat sau direct din excrementele consumatorilor de droguri.

Pachetele de cocaina pierdute sau aruncate de traficanti pe mare ar putea fi, de asemenea, o sursa, desi acest lucru este mai putin probabil, spun cercetatorii.

Engineered shark encounter.

Sara Novais, eco-toxicolog marin la Centrul de Stiinte Marine si de Mediu al Universitatii Politehnice din Leiria, a declarat pentru revista Science ca descoperirile sunt "foarte importante si potential ingrijoratoare".

Toate femelele din cadrul studiului erau gestante, insa consecintele expunerii la cocaina pentru fetusi sunt necunoscute, spun expertii.

De asemenea, sunt necesare cercetari suplimentare pentru a stabili daca nu cumva cocaina schimba comportamentul rechinilor. Cercetarile anterioare au aratat ca este probabil ca drogurile sa aiba efecte similare asupra animalelor ca si asupra oamenilor.

Anul trecut, in esantioane de apa de mare colectate in largul coastei de sud a Angliei au fost gasiti compusi chimici, inclusiv benzoilecgonina, care este produsa de ficat dupa consumul de cocaina.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri