filelist 3
Gadget

Filelist se inchide dupa 16 ani de activitate

Articol scris de UTV Data publicării:

Cel mai mare site de piraterie online din Romania se inchide dupa 16 ani de activitate. Anuntul a fost facut chiar de administratorul site-ului cunoscut sub pseudonimul “EboLLa”.

Site-ul va deveni inactiv din ianuarie 2024. Administratorul a explicat ca nu se mai poate ocupa de site, este o responsabilitate prea mare iar prioritatile lui din ultimii ani s-au schimbat. Se pare ca exista un inlocuitor care sa preia atributiile (ToXiC) dar din pacate acesta nu mai este printre noi.

“Dragilor,

Imi pare rau ca trebuie sa va adresez acest anunt, insa aici se incheie activitatea trackerului nostru. Este important sa intelegeti si sa acceptati aceasta decizie. Desi a fost una dificila, a fost luata in urma unor evaluari atente si din motive bine intemeiate.

Din nefericire nu mai dispun de timpul necesar pentru a ma ocupa de site. Un asemenea site necesita o implicare destul de mare si prioritatile mele din viata de zi cu zi s-au schimbat in ultimii ani. Timpul este cea mai pretioasa resursa pentru noi toti iar eu am investit suficient timp aici.

Responsabilitatea este mare, avem un numar imens de useri care au si date sensibile ce nu pot fi lasate pe mainile oricui. Se pot face abuzuri mari si cine nu are puterea absoluta poate decide orice cu privire la tot ce tine de comunitate, deci evident est nevoie de un om de incredere, capabil dar care sa aiba si cunostintele tehnice foarte avansate pentru a asigura securitatea userilor si buna functionare a site-ului. Destul de greu de gasit un asemenea om care sa fie integrat aici si sa impartaseasca aceleasi valori si sa aiba aceeasi dedicare de care v-ati bucurat in ultimii 16 ani.”

Filelist este cel mai vechi si cunoscut site de torente din Romania, acesta a mai fost odata inchis in anul 2020 cand Procurorii de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au pus sechestru asupra site-ului, iar utilizatorii erau informati ca domeniul reprezinta "obiectul unei cauze penale."

Cu toate acestea, administratorul a gasit o solutie sa tina site-ul in viata, domeniul s-a schimbat din .ro in .io iar utilizatorii au reusit sa foloseaca din nou platforma.

Etichete: filelist

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri