Brushes On Color Fan Chart On A Brown Wooden Table
Lifestyle Foto: Getty Images

5 pasi simpli in alegerea culorii de vopsea pentru locuinta noastra

Articol scris de UTV Data publicării:

Alegerea unei culori de vopsea pentru locuinta ta poate fi coplesitoare, daca nu esti specialist in designul interior. Dar exista cateva sfaturi date de specialisti menite sa te ajute sa iei cele mai bune decizii pentru a obtine un interior frumos si armonios.

Iata care sunt lucrurile de care sa tii cont atunci cand alegi culoarea potrivita pentru decorul casei tale.
Young woman holding color swatches and choosing which color to use to paint the walls

1. Ce atmosfera sau stare doresti sa creezi in acest spațiu? Ia in considerare daca doresti ca incaperea sa fie confortabila, energica, relaxanta sau sofisticata. Culoarea pe care o alegi poate influenta in mod semnificativ ambianta.

2. Cum afecteaza lumina naturala camera? Lumina naturala poate modifica aspectul culorilor de vopsea pe parcursul zilei. Ia in considerare cata lumina primeste camera si daca doresti sa amplifici luminozitatea sau sa creezi o atmosfera mai intima.

3d rendering indoor background

3. Vreau sa urmez tendintele actuale sau optez pentru un aspect atemporal? Tendintele in designul interior pot fi foarte creative, dar nu intotdeauna rezista testului timpului. Ia in considerare dacă preferi o culoare la moda care ar putea avea nevoie de o schimbare la un moment dat mai sau o nuantă clasica care va rezista in timp.

Victorian style drawing room

4. Cum se potriveste culoarea aleasa cu mobilierul si decorul existent? Ia in considerare culorile si modelele mobilierului, draperiilor, covoarelor si a altor elemente decorative din camera. Alege o culoare de vopsea care se armonizeaza cu aceste elemente pentru a crea un aspect unitar.

Stylish living room with green sofa and posters

5. Se potriveste culoarea aleasa cu paleta de culori a intregii case? Mentinerea unei scheme de culori consistente in intreaga casa poate crea o senzatie de unitate si armonie.

Spanish villa with portrait of cat
Daca vrei sa te lasi purtat de val si de tendintele anului 2024, in materie de culori pentru amenajari interioare, ei bine se pare ca nuantele de piersica si teracota se remarca in acest an, creand astfel spatii jucause si reconfortante.
Background made of several layers of paper in trendy colors of the year: beige, pastel orange. Flat lay style. Demonstrating pantone Peach color - Peach Fuzz.
 
În locul bejului traditional, companiile de vopsele incearca sa actualizeze culorile neutre printr-o abordare mai indrazneata, din dorinta proprietarilor de a crea spatii care sa se simta armonioase si linistitoare, scotandu-i astfel din ritmul rapid al vietii de zi cu zi.
Etichete: tips&tricks

Partenerii Nostri