poze-din-grecia-desert-saharian (2)
Viral Foto: Profimedia Images/ Mai multe persoane au raportat dificultati in respiratie si iritatii ale ochiilor

(GALERIE FOTO) Imagini apocaliptice din Atena. Cerul Greciei a fost acoperit de o ceata portocalie, provocata de o furtuna de praf din Sahara

Articol scris de UTV Data publicării:

O furtuna de praf a lovit din plin Atena si alte regiuni din Grecia, acoperind cerul cu o ceata densa de culoare portocalie scoasa parca din filmele apocaliptice. Pozele postate pe social media te trimit direct la filme precum Dune sau Bladerunner 2049, conform The Guardian.

Sahara elibereaza annual intre 60 si 200 de milioane de tone de praf mineral, iar cele mai mici particule pot calatori mii de kilometri, ajungand anual pana in Europa. Norii de praf au determinat reducerea vizibilitatii in orasele grecesti si au ridicat riscuri pentru sanatate din cauza particulelor fine de poluare.

“Este unul dintre cele mai grave episoade de concentratii de praf si nisip din Sahara din 21-22 martie 2018, cand norii au acoperit in special insula Creta”, a declarat Kostas Lagouvardos, director de cercetare meteorologica la Observatorul din Atena.

Autoritatile au avertizat locuitorii sa ramana vigilenti si ca particulele de praf pot reduce lumina solara si vizibiltatea, crescand in acelasi timp concentratiile de poluare, ceea ce creste riscul pentru persoanele cu probleme de sanatate respiratorie.

In ciuda avertismentelor, multi locuitori ai Atenei au iesit afara pentru a observa si fotografia fenomenul natural rar. Cu toate acestea, majoritatea au raportat dificultati in respiratie si iritatii ale ochiilor si gatului din cauza particolelor fine de praf.

Serviciul meteorologic din Grecia estimeaza ca vremea se va imbunatati incepand de miercuri, iar cerul va deveni senin.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Etichete: grecia

Partenerii Nostri