Site Cover (30)
Lifestyle Foto:Getty Images

Cele mai frumoase 10 plaje din Europa

Articol scris de UTV Data publicării:

Fie ca esti in cautarea unor plaje cu nisip auriu, sau poate in cautarea unor plaje verzi si luxuriante, izolate sau cu puteri terapeutice, batranul continent european are cate ceva de oferit chiar si celui mai mofturos turist.

Pe baza voturilor a 103.224 de calatori din 116 tari, European Best Destinations a desemnat cele mai frumoase 10 plaje din Europa. Locatiile nominalizate includ plaje izolate, populare si salbatice pentru escapade romantice sau aventuri de familie, ofera o varietate de activitati, de la sporturi nautice intense la plimbari in natura; iar pe desupra se numara printre cele mai sigure destinatii pentru vacante insorite in Europa.

1. Malta, Plaja Ghajn Tuffieha

Ghajn Tuffieha bay, Malta's most beautiful beach

Plaja Ghajn Tuffieħa, cunoscuta sub numele de Riviera, se afla printre plajele cu nisip din Malta pe care trebuie neaparat sa le vizitezi. Are ape turcoaz, nisip roșu si peisaje pitoresti. De asemenea, cele 187 de trepte catre si de la plaja adauga un plus farmecului sau.

Situata in centrul Marii Mediterane intre Sicilia si coasta nord-africana, Malta este o destinatie cu o oferta unica de activitati in aer liber, inclusiv drumetii, ciclism, echitatie, paddle, snorkeling, scufundari si alte sporturi nautice pentru cupluri, familii si gurmanzi.

2. Portugalia, Plaja Monte Clerigo

Praia Monte Clerigo Beach, West Coast, Algarve, Po

Plaja Monte Clérigo din Aljezur, Algarve, Portugalia, este o alta destinatie deosebita care merita vizitata. Situata intr-o zona spectaculoasa, aceasta plaja se remarca prin peisajele sale naturale impresionante, nisipul fin si apele cristaline. Este ideala pentru relaxare, dar si pentru diverse activitati in aer liber, cum ar fi surfingul, datorita valurilor sale excelente.

Aljezur si, in special, plaja Monte Clérigo, ofera o atmosfera autentica si linistita, departe de aglomeratia turistica, fiind perfecta pentru cei care doresc sa se bucure de frumusetea naturala a Algarvei intr-un cadru mai putin comercial.

Aljezur, cu gastronomia sa autentica, vinurile bune, natura uluitoare si traditiile seculare, este un orasel pitoresc, cu case varuite si strazi pavate cu piatra cubica.

3.Turcia, Plaja Ölüdeniz

View of the Blue Lagoon, Oludeniz, Mugla, Turkey

Plaja Ölüdeniz este una dintre cele mai iconice si pitoresti destinatii de coasta din Turcia, situata in districtul Fethiye din provincia Muğla. Cunoscuta pentru apele sale turcoaz uimitoare, plajele nisipoase si peisajele naturale impresionante, Ölüdeniz este o destinatie de neratat pentru calatorii care cauta atat relaxare, cat si aventura.

Cea mai buna activitate aici ar putea fi inchirierea unui sezlong pentru a va bucura de soare si de apele linistite, in timp ce priviti iahturile pe mare.Pentru persoanele care isi doresc un pic de actiune, pot inchiria o placa de paddleboard, se pot da cu parapanta, sau pot face scufundari.

4. Grecia, Sidari, Canalul D’Amour, Insula Corfu

Channel of love,

Canalul d'Amour, situat in Sidari pe frumoasa insula Corfu din Grecia, este o minune naturala celebra pentru farmecul sau romantic si povestea care o inconjoara. Conform legendei locale, cuplurile care inoata impreuna in apele cristaline ale canalului vor gasi iubire si fericire vesnica. Mitul adauga farmec locului ca destinatie romantica.

Turistii pot inota in apele linistite si turcoaz ale canalului sau se pot relaxa pe plaja cu nisip din apropiere. Atmosfera serena si frumusetea naturala spectaculoasa fac din acest loc un punct de atractie preferat atat pentru cupluri, cat si pentru familii. Sidari, unde se afla Canalul d'Amour, ofera taverne fermecatoare, cafenele si magazine, permitand turistilor sa se bucure de bucataria si ospitalitatea locala dupa o zi petrecuta la plaja.

5. Grecia, Porto Timoni, Corfu

Porto Timoni beach, Corfu, Greece.

Porto Timoni situata in Corfu este o plaja dubla uimitoare situata pe insula Corfu din Grecia, cunoscuta pentru frumusetea sa naturala si peisajele spectaculoase. Ambele plaje de la Porto Timoni se mandresc cu ape turcoaz cristaline,, perfecte pentru inot si snorkeling. Atmosfera linistita si apele intense fac din acest loc o destinatie preferata pentru relaxare si frumusetea peisajelor naturale.

Porto Timoni este mai putin dezvoltata in comparatie cu alte plaje de pe Corfu, pastrand o atmosfera linistita si nealterata. Este o destinatie ideala pentru iubitorii de natura si cei care cauta o un loc linistit departe de multime.

Situata in apropierea Italiei si Albaniei, Corfu este o insula bogata in istorie, cu peisaje pitoresti, plaje frumoase si un climat placut pe tot parcursul anului.

6.Spania, Plaja Las Teresitas, Santa Cruz de Tenerife, Insulele Canare

Spain, Canary Islands, Tenerife, beach Playa de Las Teresitas

Plaja Las Teresitas este o plaja frumoasa si populara situata in satul San Andrés, la doar o scurta distanta de capitala Santa Cruz de Tenerife, pe insula Tenerife, care face parte din Insulele Canare ale Spaniei. Spre deosebire de multe plaje din Insulele Canare, care au nisip negru vulcanic, plaja Las Teresitas are nisip auriu. Nisipul a fost importat din desertul Sahara in anii '70.

Plaja este înconjurata de Muntii Anaga, oferind un decor impresionant si oportunitati pentru drumetii si explorarea zonelor naturale din apropiere. Activitati precum paddleboarding si snorkeling sunt populare datorita valurilor blande ale plajei. Plaja Las Teresitas este o destinatie de neratat pentru oricine calatoreste in Tenerife, oferind o combinatie unica de frumusete naturala, relaxare si experiente culturale.

7. Portugalia, Plaja Odeceixe, Aljezur, Algarve

Beach in Odeceixe, Algarve, Portugal

Plaja Odeceixe este o plaja spectaculoasa situata in apropierea satului Odeceixe, în municipalitatea Aljezur, regiunea Algarve, Portugalia. Odeceixe se remarca prin combinatia sa unica de plaja cu nisip alb, raul Seixe si stanci impresionante care o inconjoara. Peisajele sunt deosebit de pitoresti si ideale pentru fotografii.

Satul Odeceixe merita, de asemenea, vizitat, avand o arhitectura traditionala, restaurante locale si specialitatii regionale.

8.Grecia, Plaja St Paul Bay, Lindos, Insula Rhodos

Lindos city on Rhodes island, Greece. St Paul's Bay Beach and the Acropolis, on Rhodos Island, Greece at Aegean Sea

Plaja St Paul Bay, situata in Lindos, pe insula Rhodos din Grecia, este una dintre cele mai frumoase plaje secrete din Grecia. Aceasta plaja, aflata in sud-estul insulei Rhodos, este una dintre cele mai populare plaje de pe insula, care este ea însasi clasata printre cele mai bune insule din Grecia.

Plaja St Paul Bay este cunoscuta pentru apele sale limpezi si de culoarea turcoazului, ideale pentru inot si snorkelling.

Satul Lindos, situat in apropierea plajei este faimos pentru arhitectura sa traditionala, strazile inguste si pitoresti, si ruinele acropolei antice care ofera privelisti spectaculoase asupra marii. Plaja St Paul Bay este o destinatie ideala pentru cei care doresc sa combine relaxarea pe o plaja frumoasa cu explorarea culturala si istorica. Apele sale cristaline, facilitatile excelente si apropierea de atractiile din Lindos fac din aceasta plaja un loc de neuitat pe insula Rhodos.

9.Spania, Plaja As Catedrais, Ribadeo, Galicia

Praia de Aguas Santas - As Catedrais beach in Ribadeo, Lugo, Spain

Plaja As Catedrais, cunoscuta si sub numele de Praia das Catedrais, este situata in Ribadeo, Galicia, Spania. Este una dintre cele mai spectaculoase plaje din Galicia si una dintre cele mai renumite plaje din Spania datorita formatiunilor sale stancoase impresionante care seamana cu arcurile si contraforturile unei catedrale gotice.

Plaja ofera peisaje dramatice cu stanci inalte si apele oceanului care se sparg de acestea. Este un loc ideal pentru fotografii spectaculoase. Plaja As Catedrais este o destinatie de neratat pentru oricine viziteaza Galicia. Formațiunile sale stancoase unice, peisajele impresionante si proximitatea fata de atractiile culturale si naturale din Ribadeo fac din această plaja un loc de neuitat.

10. Spania, Plaja Calpe, Alicante, Costa Blanca

Peñon de Ifach-Autonomous Community of Valencia, Spain

Comparata cu plajele cu nisipuri aurii din Miami sau Monaco, plaja Calpe din orasul cosmopolit Calpe, cu faimoasa sa stanca "Penon de Ifach," este una dintre cele mai trendy destinatii de pe Costa Blanca.

Stanca Ifach este o rezervatie naturala cu o flora si fauna impresionanta situata chiar in centrul orasului si accesibila prin trasee si drumuri bine marcate. Aceasta stanca impunatoare, un simbol al Costei Blanca, se înalta la 332 de metri deasupra nivelului marii si ofera trasee de drumetii si privelisti panoramice spectaculoase.

Plaja Calpe este o destinatie ideala pentru cei care doresc sa combine relaxarea la soare cu activitati recreative si explorarea naturii si culturii locale. Cu facilitati excelente si peisaje impresionante, aceasta este o plaja de neratat pe Costa Blanca.

Etichete: summer tips , tips&tricks

Partenerii Nostri