Site Cover (43)
Viral Sursa foto:Getty Images

Descopera cele mai hidratante fructe pentru o vara sanatoasa si delicioasa

Articol scris de UTV Data publicării:

Hidratarea corecta in zilele toride de vara este esențiala pentru sanatatea noastra.

Stiati ca alimentatia, si nu doar apa pe care o bem, contribuie la nivelul general de hidratare?

Exista multe fructe racoritoare, cu un continut ridicat de apa, pe care le putem consuma pentru o hidratare sanatoasa si cu multe alte beneficii pentru organismul nostru.

1.Pepenele verde: Pepenele contine apa in proportie de aproximativ 92% si este bogat in vitaminele A si C, oferind o hidratare rapida si gustoasa. Pepenele verde nu este doar delicios, ci si versatil si plin de nutrienti, facandu-l o alegere fantastica in dietele de vara!

Fresh ripe watermelon slices on wooden table.

2.Aproape toate tipurile de fructe de padure iti ofera cantitati mari de fibre, datorita pielitelor si semințelor lor proeminente. De asemenea, acestea contribuie la atingerea obiectivelor zilnice de hidratare. Capsunile sunt cele mai hidratante fructe de padure, avand un continut de apa de pana la 91%, urmate indeaproape de mure, cu 88%. Zmeura se afla si ea pe lista, cu 86% apa, la fel ca si afinele, cu 84%. Merisoarele de asemenea sunt fructe extrem de hidratante.

Datorita continutului ridicat de apa si fibre, capsunile pot oferi o sensatie de satietate, reducand astfel consumul excesiv de alimente.

Fresh red strawberries

3.Citricele, cum ar fi portocalele, grapefruitul, lamaiile si lime-ul, au un continut de apa de 87% pana la 91%, ceea ce le face ideale pentru hidratare. Aceste fructe contin electroliti precum potasiul, care ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor in organism.

Fie ca vrei sa le incluzi in micul tau dejun sau in salatele pe care le vei manca la cina, citricele vor aduce un plus de hidratare si de vitamine in dieta ta.

Pattern of slices citrus-fruit of Lemons, oranges, grapefruit, lime on beige background. Healthy food, diet and detox concept. Flat lay, top view

4.Fructele cu samburi concureaza serios cu fructele de padure in ceea ce priveste hidratarea. Piersicile contin pana la 89% apa, iar nectarinele nu sunt nici ele prea departe, avand 88%. Prunele au un continut de apa de 87%, iar caisele de 86%. La fel ca pepenele verde, aceste fructe de vara sunt extrem de suculente cand sunt coapte.

Datorita continutului de apa si fibre, aceste fructe pot oferi o sensatie de satietate, fiind ideale ca gustare.

Fructele cu samburi pot fi consumate proaspete, in salate, smoothie-uri, sau preparate ca deserturi, adaugand o nota proaspata si hidratanta oricarei mese.

Includerea fructelor cu samburi in dieta este o modalitate excelenta de a te mentine hidratat si sanatos!

Plums and peaches

5.Cu un continut de apa de pana la 86%, ananasul merita un loc fruntas pe lista fructelor hidratante. Pe langa capacitatea sa de hidratare, ananasul este bogat in vitamina C, oferind intr-o cana mai mult de 100% din necesarul zilnic, contribuind astfel la mentinerea unui sistem imunitar sanatos.

Ananasul este, de asemenea, unic prin continutul sau de bromelain, o enzima care ajuta la digestia si absorbția proteinelor. Beneficiile acestei enzime nu se opresc aici, deoarece poate ajuta si la reducerea durerii si inflamatiei din organism.

Acest fruct tropical este perfect pentru un smoothie racoritor intr-o zi torida de vara.

Pineapple slice splash

6.Perele sunt fructe minunate, bogate in fibre, vitamina C, si potasiu, care ajuta organismul sa digere, repereze si sa se dezvolte optim. De asemenea, aceste fructe sunt excelente surse de hidratare.

Para asiatica este cea mai hidratanta varietate, avand 88% apa, si bonus o textura crocanta. Incearca perele in combinatii cu branza, nuci si dressinguri savuroase pentru salate sofisticate.

Perele sunt o alegere excelenta pentru a te mentine hidratat si pentru a te bucura de o varietate de beneficii nutritionale.

Variety of pears (Bosc, Bartlett, and Asian pears) on white background

7.Marul supranumit si fructul de aur merita aceasta titulatura datorita numeroaselor beneficii pe care le aduce in viata noastra: continut excelent de apa, vitamine, minerale si fibre.

Cu 85% apa, merele sunt extrem de racoritoare si satisfacatoare.

Un compot de mere este o varianta perfecta de a te hidrata intr-o dupa-amiaza de vara.

Red apple

8.Mango este o alegere excelenta daca vrei sa fii hidratat, avand un continut ridicat de apa de 83%. La fel ca multe alte fructe hidratante, mango este bogat in vitamina C si vitaminele A si B6, care sustin sanatatea sistemului imunitar, a ochilor si a creierului.

Daca vrei sa te bucuri de beneficiile acestui fruct, incearca un smoothie delicios de mango.

9.Castravetii sunt, din punct de vedere tehnic, fructe, desi sunt adesea considerati legume. Partea interesanta despre castraveti este ca sunt in mare parte alcatuite din apa. Castravetii contin intre 93 si 97% apa. Cu toate acestea, textura lor crocanta va da senzatia ca nu consumi doar apa.

Sliced fresh green cucumber on cutting board.

10.Kiwi-ul contine foarte multa apa. De fapt, este alcătuit în proporție de aproximativ 81% din apă. Este bogat în vitamina C, oferind un mare bonus sistemului imunitar. Un kiwi mediu conține 64 mg de vitamina C, precum și o cantitate considerabilă de fibre. Există numeroase moduri de a folosi kiwi-ul în dieta ta, cum ar fi ca topping pentru ovaz lasat peste noapte la frigider.

Sliced kiwi
 

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: summer tips , tips&tricks

Partenerii Nostri