Site Cover (39)
Vedete In ceea ce o priveste pe mireasa, Radhika Merchant, ea este fiica unor cunoscuti moguli din domeniul farmaceutic./Sursa foto:Profimedia Images

Cele mai spectaculoase tinute de la “nunta secolului”. Iulia Vantur s-a numarat printre invitati

Articol scris de UTV Data publicării:

Petrecerile fastuoase prilejuite de nunta fiului celui mai bogat om din Asia au fost reluate sambata, cu o lista de invitati plina de vedete, inclusiv celebritati de la Hollywood si Bollywood, oameni de afaceri de talie internationala si doi fosti prim-ministri britanici. Si romanca Iulia Vantur, partenera vedetei de la Bollywood SalmanKhan, s-a numarat printre participanti, potrivit unei postari pe Instagram.

MUMBAI, INDIA - JULY 5: Romanian television presenter and actress Iulia Vantur during the sangeet ceremony of Anant Amba

Anant, fiul cel mic al magnatului miliardar Mukesh Ambani, si logodnica sa Radhika Merchant, ambii in varsta de 29 de ani, s-au casatorit in Mumbai, India, dupa luni de petreceri premergatoare casatoriei. Sambata a avut loc o ceremonie de binecuvantare in timpul careia cei mai bogati si mai faimosi din lume, inclusiv premierul tarii, Narendra Modi, au venit si au salutat cuplul si le-au adus omagiile lor, la un centru de conventii cu o capacitate de 16.000 de locuri, detinut de familia Ambani, conform News.ro.

La aceasta petrecere au participat personalitati precum Kim Kardashian, actorul John Cena si fostii lideri britanici Tony Blair si Boris Johnson. Seful Fifa,GianniInfantino, superstarul de la Bollywood Shah Rukh Khan si presedintele Samsung, Jay Y Lee, au fost, de asemenea, printre sutele de figuri celebre care si-au facut aparitia. Printre ele, si Iulia Vantur.

Kim Kardashian And Khole Kardashian Leaves Hotel Taj Mahal Palace To Attend Indian Billionaire Anant Ambani Wedding Reception In Mumbai - 13 July 2024

"Grozava nunta!" a scris ambasadorul Chinei in India, XuFeihong, pe platforma de social media X, distribuind imagini cu cuplul din interiorul localului. "Cele mai bune urari pentru noul cuplu si fericire dubla!", a transmis ambasadorul chinez, desi relatiile dintre cele doua tari nu sunt la fel de cordiale.

Petrecerile dinaintea nuntii, care au inceput in martie, au plasat familia Ambani in centrul multor conversatii la micul dejun, pranz si cina.

Anant Ambani, fiul cel mic al lui Mukesh Ambani, s-a casatorit vineri cu prietena sa de multi ani, Radhika Merchant, la centrul de conventii detinut de familie in Mumbai - punctul culminant al festivitatilor de sase luni care au avut loc in intreaga lume.

Nuntile indiene pot fi fastuoase, dar amploarea si dimensiunea evenimentului Ambani au eclipsat, probabil, inclusiv nuntile regale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Prezenta neindoielnica a starurilor de la Bollywood la fiecare petrecere, prestarile de milioane de dolari ale starurilor pop mondiale precum Rihanna si Justin Bieber si o multime de demnitari VVIP care au venit sa sarbatoreasca au fost o sursa nesfarsita de munitie pentru paparazzi. Asta, fie si numai daca s-ar lua in considerare cateva dintre numele membrilor elitei globale care au participat la ceremonii - Mark Zuckerburg de la Meta, Han-Jong Hee, CEO al Samsung, Bill Gates, Ivanka, fiica fostului presedinte american Donald Trump, fostii prim-ministri britanici Boris Johnson si Sir Tony Blair, Gianni Infantino, presedintele FIFA, si surorile Kardashian. Iar lista poate continua.

"Acestia sunt oameni foarte ocupati. Ei nu vin doar sa se distreze", a declarat pentru BBC James Crabtree, autorul cartii The Billionaire Raj: A Journey Through India's New Gilded Age (Miliardarul Raj: O calatorie prin noua epoca de aur a Indiei). "Ceea ce va spune acest lucru este ca liderii de afaceri globali cred ca familia Ambani este importanta din punct de vedere strategic si, de asemenea, ca ei vad India ca pe o piata foarte mare", arata Crabtree.

O avere controversata si o soarta diferita a fratilor mostenitori 

Familia Ambani este adesea descrisa ca fiind cea mai proeminenta familie de afaceri din India si chiar din Asia. Acestia conduc Reliance Industries, un conglomerat de afaceri cu petrol si din domeniul telecomunicatiilor, fondat de tatal lui Mukesh Ambani, Dhirubhai Ambani - un om cu o mostenire controversata, care a dobandit un statut legendar pentru ca a navigat cu abilitate in controversata politica preliberalizare a Indiei, aducand in acelasi timp o avere enorma pentru actionarii companiei sale. Dhirubhai a murit in 2002, iar imperiul pe care l-a fondat a fost impartit intre cei doi fii ai sai - Anil si Mukesh - dupa ceea ce ar putea fi descris drept una dintre cele mai acerbe batalii pentru succesiune din India.

De atunci, soarta fratilor a fost diferita, tanarul Anil declarandu-si falimentul, iar Mukesh orientandu-se din ce in ce mai mult catre afacerile de consum, chiar daca si-a pastrat pozitia de lider in domeniul petrochimic, pilonul de baza al Reliance. Rafinaria sa de petrol din orasul Jamnagar din vestul tarii este cea mai mare din lume.

In ultimii ani, Reliance a adus in India unele dintre cele mai renumite marci de lux din lume, de la Valentino la Versace si de la Burberry la Bottega.

Printre altele, compania detine acum o echipa in cel mai bogat turneu de cricket din lume, precum si emblematicul retailer britanic de jucarii Hamleys.

In 2021, a achizitionat clubul istoric Stoke Park din Buckinghamshire pentru 57 de milioane de lire sterline.

La inceputul acestui an, Reliance a semnat un pact obligatoriu pentru a fuziona platformele sale de divertisment cu Disney, in cea mai recenta incercare de a transforma ancorele industriale ale companiei. Este o intelegere care il face pe Mukesh Ambani un jucator formidabil in spatiul de streaming digital, cu drepturi asupra turneelor de cricket si spectacole internationale.

Acum, urmatoarea tinta a lui Mukesh Ambani sunt serviciile financiare, Reliance intrand intr-o societate mixta cu BlackRock, cu sediul in SUA, pentru o afacere de brokeraj si gestionare a patrimoniului.

O demonstratie de forta si influenta

Nu este surprinzator, asadar, ca pentru familia Ambani aceasta este mult mai mult decat o simpla nunta. Este o demonstratie de forta si de influenta, spune Harish Bijoor, un specialist in strategie de marca. "Este o demonstratie a faptului ca aceasta familie este un magnet care atrage oameni din toate domeniile vietii - afaceri, politica si divertisment", arata el. Blitzkrieg-ul mediatic din jurul acestui eveniment, adauga Bijoor, este, de asemenea, o modalitate de a face un eveniment personal "si mai personal pentru intreaga lume" - cum ar fi consumatorii de produse si servicii Reliance, de exemplu - care altfel nu ar fi primit niciodata o invitatie.

Evenimentele de nunta de la inceputul acestui an au inclus o petrecere la casa ancestrala a familiei Ambani, unde a fost inaugurat un templu hindus construit special, alaturi de spectacole private ale cantaretilor Rihanna si Justin Bieber. Printre invitati s-au numarat fondatorul Facebook Mark Zuckerberg si fiica fostului presedinte american Donald Trump, Ivanka.

In iunie, cuplul s-a imbarcat intr-o croaziera de patru zile pe Marea Mediterana cu 1.200 de invitati, in timp ce cantareata Katy Perry a cantat la un bal mascat la un castel francez din Cannes. Backstreet Boys, rapperul american Pitbull si tenorul italian Andrea Bocelli au oferit, de asemenea, divertisment invitatilor.

Rajan Mehra, director executiv al companiei de charter aerian Club One Air, a declarat pentru Reuters ca familia a inchiriat trei avioane Falcon-2000 pentru a transporta invitatii la seria de evenimente din aceasta saptamana. "Invitatii vin de peste tot si fiecare aeronava va face mai multe calatorii prin tara", a spus el.

Miercuri, familia a gazduit o bhandara - o sarbatoare comunitara pentru persoanele defavorizate.

Casa familiei, Antilia, cu 27 de etaje, este unul dintre cele mai proeminente repere din Mumbai. Constructia sa ar fi costat mai mult de 1 miliard de dolari si are un personal permanent de 600 de angajati.

In ceea ce o priveste pe mireasa, Radhika Merchant, ea este fiica unor cunoscuti moguli din domeniul farmaceutic.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: nunta , cuplu

Partenerii Nostri