cheloo (5)
Vedete Sursa foto: Facebook/Cheloo16Hz

Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei

Articol scris de UTV Data publicării:

Ion Catalin Stefan, cunoscut public drept Cheloo, este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati rapperi din Romania. Artistul este un adevarat antreprenor si a demonstrat de-a lungul timpului ca a stiut ce sa faca cu banii castigati din concerte si aparitii TV.

Cheloo, membru al trupei Parazitii, detine o multitudine de afaceri in diverse domenii, conform Fanatik. Cea mai veche dintre ele este si cea mai profitabila. Societate 16 Hz Producite SRL are ca obiect principal de activitate “realizarea inregistrarilor audio si editare muzicala” si a fost infiintata in anul 2004.

Cea mai banoasa perioada a firmei a fost in anul 2022, an in care profitul net al firmei a fost de 1,3 milioane de lei, iar cifra de afaceri a fost de 1,73 milioane de lei. In 2023, profitul a mai scazut dar a ramas in continuarea o afacere extrem de profitabila: 960.000 de lei, la o cifra de afaceri de 1,3 milioane de lei.

In ultimii zece ani, Cheloo a incasat prin firma sa, 4,4 milioane de lei, echivalentul a 900.000 de euro.

Cheloo a investit si intr-un cabinet dentar

Una dintre cele mai surprinzatoare afaceri in care este implicat Cheloo este firma Dental For All SRL, unde este asociat cu Alexandra Gloria Dumitrescu. Firma este inregistrata in Bistrita Nasaud, iar la acelasi sediu mai apare o afacere cu un nume asemanator, Medical Dent SRL, care detine un cabinet dentar.

Artistul si-a marit portofoliul cu inca doua companii care se ocupa cu “activitati de realizare a inregistrarilor audio si activitati de editare muzicala". Spectru Subsonic SRL, este o companie unde Ion Stefan Catalin detine 95%.

Tot o firma de inregistrare este si Knockdown Production, unde Cheloo este asociat cu Richard Emanuel Vasilache. Cei doi detin procente egale din aceasta afacere.

Artistul a incercat in 2021 sa intre si in industria modei dar nu a avut mare succes. Artistul a lansat o linie vestimentara prin intermediul companiei Streetwear Tech SRL. Desi nu a avut acelasi succes ca afacerile muzicale, in 2023 firma a avut incasari de 50.000 de lei si un profit modest de 11.000 de lei.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: artisti romani , afaceri

Partenerii Nostri