Lidia-Buble (3)
Vedete "M-am dus acasa, mi-am luat inima-n dinti si i-am spus lui tati"Sursa foto: Instagram/Lidia Buble

Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi s-au taiat picioarele de la jumatate”

Articol scris de UTV Data publicării:

Lidia Buble, in varsta de 31 de ani, a facut dezvaluiri dureroase pe contul ei de Instagram in legatura cu boala cu care se confrunta de mai bine de doi ani. Artista a fost diagnosticata cu psoriazis, o tulburare a sistemului imun care determina pielea sa se regenerze mai rapid decat in mod normal.

Lidia a facut o serie de investigatii medicale in Bucuresti, dar rezultaltul analizelor nu au satisfacut-o si a cautat ajutor si in Viena. Cantareata a marturisit ca nu ar fi vrut sa vorbeasca in mediul online despre aceata perioada dificila prin care a trecut, dar a facut-o la indemnul tatalui ei, sperand ca povestea ei sa-i ajute pe altii care se confrunta cu probleme similare.

lidia-buble1

Lidia Buble a fost diagnosticata cu psoriazis

“Fac asta doar la indemnul tatalui meu, pentru ca nu as fi vrut sa povestesc despre asta niciodata. (...) In urma cu aproximativ doi ani, au inceput sa-mi apara pe piele niste pete foarte ciudate, aratau ca niste eczeme rosii, ma mancau, se extindeau din ce in ce mai mult. In prima faza, n-am prea bagat de seama, in primele luni am crezut ca e o alergie. Am ignorat total situatia. Dupa, am vazut ca-mi apar pe fata, pe tot corpul si am zis ca e cazul sa merg la dermatolog.”

Am mers, mi-a prescris doua-trei creme, niste pastilute pentru alergii, nu s-a intamplat nimic. Se estompau petele, dar nu treceau. Cand intrerupeam tratamentul, imi reapareau. Doctorul mi-a taiat o bucatica mica de piele de pe brat si a trimis-o la un laborator in Viena. Mi-a zis ca nu are vesti bune pentru mine. Mi s-au taiat picioarele. Nici nu voiam sa aud ce vrea sa-mi zica. Rezultatele aratau ca am psoriazis. Aveam un nod in gat si mi-au tasnit lacrimile din ochi. Mi-a zis ca mi s-a declansat pe fond de stres, de suparare. Am refuzat sa cred ca am asa ceva. Am mers la alt dermatolog si mi-a zis aceeasi chestie. Am mers la un al treilea si i-am zis ca mi-a iesit si prin zonele intime, mi-a zis ca e psoriazis. Nu voiam sa accept. M-am dus la cel mai bun dermatolog din Viena. I-am aratat analizele si mi-a zis ca nu crede ca e psoriazis, dar ca nu exclude in totalitate. Am plecat cu o reteta cu niste creme si mi-a spus sa fac niste analize. Am facut tot ce mi-a zis, dar mi-au aparut tot mai multe pete. Nu stiam daca sa-i anunt pe parintii mei, n-am vrut sa-i ingreunez. Orice parinte sufera cand stie ca un copil de-al lui sufera. Am zis sa-i spun si lui tati.

M-am dus acasa, mi-am luat inima-n dinti si i-am spus lui tati. Nu i-am zis diagnosticul, doar sa se roage pentru mine ca am niste probleme cu pielea. Am facut o rugaciune simpla, am plecat de la el, mai trec vreo doua luni, pielea mea era la fel. Au venit ai mei la Bucuresti si le-am zis adevarul. Ne-am rugat, mi-a facut ungerea cu untdelemn, m-am uitat imediat pe piele sa vad daca s-a intamplat minunea si bineinteles ca nu. Dar, din ziua respectiva, nu mi s-au mai inmultit. Cele care erau au disparut de tot, nu mai am nici macar una. Nu mi-a mai aparut nici macar una de trei saptamani. Nu mai am nimic. Datorita lui Dumnezeu. Am vrut sa va marturisesc asta pentru ca multi va confruntati cu probleme mult mai grave decat ale mele si credeti ca nu exista rezolvare. Poate candva voi avea curajul sa va spun si cum am ajuns sa am psoriazis, ca urmare a unor suparari care m-au necajit. Multe nu sunt corecte in viata asta, important e sa stim cum sa trecem peste greutati. Astazi sunt bine, sunt linistita", a povestit Lidia Buble pe contul de Instagram.

Etichete: lidia buble , diagnostic

Partenerii Nostri