The World Music Awards - Show
Vedete Foto:Getty Images/Michel Jackson

Michael Jackson avea datorii de 500 de milioane de dolari la momentul morti sale

Articol scris de UTV Data publicării:

Cantaretul american Michael Jackson avea, la data decesului, o datorie de aproximativ 500 de milioane de dolari, conform Agerpres.

Avocatii executorilor mostenirii lui Jackson, de la a carui moarte s-au implinit luna aceasta 15 ani, au declarat ca, in 2009, conturile artistului erau "in dezordine", acumulandu-se astfel o datorie de multe milioane de dolari.

Michael Jackson facuse cheltuieli considerabile in cadrul pregatirilor pentru seria sa de concerte "This Is It", potrivit documentului depus la Curtea Suprema din comitatul Los Angeles dupa decesul cantaretului, potrivit site-ului citat.

Citeste si "Prima reuniune publica a copiilor lui Michael Jackson in formula completa. Paris, Prince si Blanket au fost fotografiati pe covorul rosu"

The World Music Awards - Arrivals

Conform datelor prezentate, decesul prematur al lui Michael Jackson, la varsta de 50 de ani, a lasat o datorie financiara semnificativa fata de promotorul turneului sau.

In plus, avocatii executorilor mostenirii au subliniat ca Jackson "si-a schimbat managerii comerciali, avocatii si managerii personali de mai multe ori in anii dinaintea mortii sale", ei fiind astfel nevoiti sa caute documente care erau "imprastiate in toata tara".

Cu toate acestea, in anii care au urmat, avocatii ar fi reusit sa stearga datoriile lui Jackson si "imbunatatind cu succes imaginea si mostenirea lui", in slujba beneficiarilor Michael's Trust, care ii include pe copiii cantaretului, Prince Jackson, de 27 de ani, Paris Jackson, de 26 de ani, si Bigi Jackson, de 22 de ani.

Citeste si "Jaafar Jackson seamana leit cu Michael Jackson. Au aparut primele imagini de pe platoul de filmare al filmului biografic “Michael”

"Desi a trecut mai mult de un deceniu de la moartea lui Michael Jackson", se arata in document, "din cand in cand, executorii trebuie sa faca fata consecintelor circumstantelor de la momentul decesului sau", a precizat site-ul specializat in stiri mondene.

Michael Jackson este autorul unor hituri de referinta precum "Thriller" (1982), totodata cel mai bine vandut album din istorie, si al unor melodii care i-au definit cariera, precum "Beat it" (1982), "Bad" (1987) si "Smooth Criminal" (1988).

Artistul a incetat din viata la 25 iunie 2009 in urma unei supradoze de anestezice, in vila sa inchiriata din apropiere de Bel Air, cartierul exclusivist al celebritatilor din Los Angeles, SUA.

Etichete: michael jackson

Partenerii Nostri