Site Cover (56)
Viral Mihaela Cambei este tripla campioana europeana de seniori in 2023 si 2024 si medaliata cu argint si bronz la smuls, la Mondialele din 2022, respectiv 2023.//Sursa foto: Profimedia Images

Cine este Mihaela Cambei, sportiva care a cucerit argintul pentru Romania la Jocurile Olimpice de la Paris

Articol scris de UTV Data publicării:
Mihaela Valentina Cambei, campioana europeana en-titre, a reusit o performanta extraordinara, miercuri seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, cand a castigat argintul la haltere, la categoria 49 kilograme. Mihaela are un tatuaj pe gat - Be Brave (Fii curajoasa), iar pe bratului drept are tatuate cercurile olimpice.
 
Sportiva noastra a ridicat 89 kilograme la prima incercare, 91 de kilograme la a doua si 93 la a treia, la stilul smuls - cel mai bun rezultat din concurs, cu 4 kg peste campioana olimpica si mondiala, chinezoaica Zhihui Hou.

La aruncat a reusit 106 kg din prima incercare, 110 la a doua si 112 kg la cea de-a treia, insa, din pacate, desi se aflase in frunte de-a lungul intregii competitii, a fost depasita de principala sa rivala, chinezoaica Zhihui Hou, a carei ultima incercare, reusita, 117 kg, este si record olimpic. Aceasta a luat aurul, cu un total de 206 kg.

Citeste si "Cine este „remarcabila” Sabrina Voinea, gimnasta considerata o amenintare pentru americanca Simone Biles la Jocurile Olimpice de la Paris"

(PARIS2024) FRANCE PARIS OLY WEIGHTLIFTING

Mihaela Cambei a castigat prima medalie olimpica din istorie la haltere feminin

Mihaela Cambei a declarat, miercuri seara, dupa ce a castigat medalia de argint la haltere, la JO de la Paris, ca munceste de doi ani pentru acest vis si ca nu se astepta sa urce pe treapta a doua a podiumului, conform News.ro.

Este concursul vietii mele pentru care m-am antrenat doi ani de zile. La final am simtit ca imi ramane mana pe podium, pentru ca am avut un carcel foarte mare la mana, la gat si deget, cotul ma durea foarte tare, dar am zis ca ori la bal, ori la spital. Eu nu am stat sa fac calculele, am vrut sa imi fac incercarile. Nu stiu ce s-a intamplat, care cum a ridicat. Daca rata chinezoaica, ne canta imnul in aceasta seara, dar eu sunt mandra de ce am reusit sa aduc, pentru ca este prima medalie olimpica din istorie la haltere feminin. Aceasta medalie inseamna absolut totul pentru mine, toata cariera mea de 11 ani. M-am luptat mult pentru ea si cred ca asta este visul oricarui sportiv. Eu sunt foarte mandra de ceea ce am obtinut”, a spus sportiva noastra.

Citeste si "JO 2024. David Popovici, medaliat cu aur la 200 m liber: "Ma bucur ca am scris istorie"

(PARIS2024) FRANCE PARIS OLY WEIGHTLIFTING

Ea a mentionat ca nu a mai aruncat niciodata atat intr-un concurs. “Mi-a fost un pic teama, dar am incercat sa trag cu disperare. Atmosfera a fost foarte misto si cred ca asta m-a ajutat foarte mult, pentru ca agitatia in general pe mine ma ajuta sa fiu si mai puternica decat sunt, adrenalina ma ajuta sa fiu mai puternica. Toti romanii care m-au sustinut in aceasta seara si au strigat pentru mine m-au ajutat foarte mult”.

“Aceasta medalie o dedic antrenorului meu, Valeriu Calancea, care m-a suportat in tot acest timp, parintilor mei, lui Dumnezeu, care a fost alaturi de mine si m-a scos sanatoasa din aceasta competitie si intregului staff care a fost alaturi de mine. Am sarutat greutatile la final pentru ca au fost prietenoase cu mine si ele m-au ajutat. Acest moment este fix asa cum mi l-am imaginat si medalia are fix aceeasi culoare”, a precizat vicecampioana olimpica.

Citeste si "JO 2024. Andrei Sebastian Cornea si Marian Florin Enache au luat medalia de aur la dublu vasle masculin"

Cine este Mihaela Cambei? Anul trecut a fost declarata cea mai buna halterofila a Europei

Mihaela Valentina Cambei s-a nascut la 18 noiembrie 2002, in localitatea Dofteana, din judetul Bacau, conform News.ro.

Legitimata la CSM Onesti, eleva a antrenoarei Cristina Maftei, a participat pentru prima data in competitiile nationale in 2014. A fost selectionata la lotul de juniori al Romaniei, unde s-a pregatit sub indrumarea antrenoarei Liliana Mihaela Niculita.

In 2016, la Campionatele Europene rezervate sportivilor sub 15 ani (U15) din Polonia, a cucerit titlul continental in limitele categoriei 44 kg, la total, cu 137 kg.

In 2017, la Campionatele Europene de haltere rezervate sportivilor cu varste de pana in 17 ani (U17) de la Prishtina (Kosovo), in limitele categoriei 48 kg, a cucerit medalia de aur la total, cu 158 kg. Mai mult decat atat, tot in 2017, la Campionatele Mondiale de cadeti de la Bangkok (Thailanda), s-a clasat pe locul 5 la total, in limitele categoriei 44 kg, cu 139 kg (locul 7 la smuls, cu 60 kg si locul 5 la aruncat, cu 79 kg, la 7 kg de medalia de bronz).

Citeste si "Campionul olimpic Thomas Ceccon, filmat cand doarme in parc, dupa ce s-a plans de conditiile din Satul Olimpic: „Nu exista aer conditionat, este foarte cald si mancarea este proasta…”

Senior European Weightlifting Championships 2024 Mihaela Valentina Cambei -49kg (ROU) Clean and Jerk at the European Wei

In 2018, la Europenele U17 din Italia, in limitele categoriei 48 kg, a cucerit titlul continental la total, cu 155 kg, dupa ce a urcat pe prima treapta a podiumului atat la smuls, cu 67 kg, cat si la aruncat, cu 88 kg.

La JOT Buenos Aires 2018 a concurat in limitele categoriei 48 kg. La Campionatele Mondiale de haltere, care au avut loc in decembrie 2022 la Bogota, prima competitie care a punctat pentru calificarea la JO Paris 2024, Mihaela Cambei a cucerit medalia de argint la stilul smuls, in limitele categoriei olimpice 49 kg, dupa ce a reusit sa ”smulga” 90 kg. La stilul aruncat, romanca a avut o singura incercare reusita, la 104 kg, dupa care a ratat incercarile de la 107 kg, respectiv 108 kg.

In clasamentul de la total, s-a clasat pe locul 4, dupa ce a terminat a 8-a la aruncat. Mihaela Cambei este tripla campioana europeana de seniori in 2023 si 2024 si medaliata cu argint si bronz la smuls, la Mondialele din 2022, respectiv 2023.

(PARIS2024) FRANCE PARIS OLY WEIGHTLIFTING

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Partenerii Nostri