Site Cover (61)
Vedete Sursa foto: Profimedia Images

(VIDEO) Johnny Depp si Emir Kusturika apar in noul documentar despre originile rrome ale lui Charlie Chaplin, regizat de nepoata sa. „Chaplin. Spirit of the Tramp” va avea premiera la Festivalul de Film de la San Sebastian

Articol scris de UTV Data publicării:

Documentarul "Chaplin. Spirit of the Tramp", regizat de o nepoata a celebrului actor Charlie Chaplin, actrita Carmen Chaplin, si care reprezinta o explorare a originilor rrome ale bunicului sau, urmeaza sa fie prezentat miercuri la Festivalul de Film de la San Sebastian (20-28 septembrie), transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

Geneza proiectului se afla intr-o scrisoare, a carei existenta a fost dezvaluita in urma cu mai bine de un deceniu, in care un barbat pe nume Jack Hill il anunta pe Charles Chaplin – care nu a avut niciodata un certificat de nastere – ca nu s-a nascut la Londra, ci in caruta unei regine rrome, intr-o tabara situata la periferia orasului Birmingham.

Acea misiva, in care Hill il numea "mincinos" si pe care artistul o tinuse incuiata intr-un sertar al unei masute din casa sa din Elvetia, insemna ca Chaplin era de origine rroma in proportie de un sfert si nu de o optime, asa cum ii marturisise intr-o zi fiicei sale mai mari, Geraldine, fara a aprofunda subiectul, povesteste actrita in film.

Citeste si "Limba romani a aparut pe Google Translate. Vezi ce alte limbi au mai fost implementate cu ajutorul Inteligentei Artificiale"

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Michael, tatal meu, a fost intotdeauna fascinat de cultura tiganeasca, de muzica, de oameni. Stia instinctiv ca avea in el ceva de tigan, iar scrisoarea a trezit ceva in el. Acesta a fost punctul de plecare pentru el in explorarea tuturor indiciilor despre originea tiganeasca a lui Charlie (asa cum ii spune el bunicului). Si apoi acesta a fost si punctul meu de plecare pentru documentar", a explicat Carmen Chaplin intr-un interviu acordat EFE.

Documentarul este o productie Spania, Franta, Marea Britanie si Tarile de Jos, cu un scenariu scris, printre altii, chiar de Carmen Chaplin, fiica lui Michael Chaplin, al doilea dintre cei opt copii ai lui Charles Chaplin si ai sotiei sale, Oona O'Neill.

Documentarul arata cum descoperirea procentului mai mare de sange tiganesc devine o sarbatoare pentru familie. "A insemnat mult pentru el sa aiba sange tiganesc, la fel si pentru mine, iar realizarea filmului a insemnat sa onorez aceasta cultura. Faptul ca stiam asta mi-a permis sa vad filmele realizate de Charlie din punctul de vedere al unui artist tigan, acea nevoie imediata de a trai, acea bucurie a momentului", a spus ea.

Actorul american Johnny Depp si cineastul Emir Kusturika se numara printre cei care au participat la acest film, precum si muzicieni si artisti de origine rroma, cum ar fi artista spaniola Lita Cabellut si dansatorul Farruquito.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri